FOTO: Cum s-au transformat accesoriile din personaje secundare în vedetele designului interior

vineri, 19 august 2016, 11:58
2 MIN

Decoraţiunile interioare au avut de suferit în contextul în care spaţiul de locuit a simţit deodată nevoia de curăţare de orice zgomot. Cuminţi, în colţurile lor, au aşteptat vremurile mai bune, s-au adaptat, iar timpul lor a sosit din nou.

„Rolul accesori­ilor este definit în primul rând de funcţiunile spaţiului (living, dining, dormitor). Treaba lor este să asigure acel confort de natură funcţională, estetică şi emoţională“, spune Carolin Ivănescu, directorul de marketing al Mobexpert şi designerul-şef al companiei.

Astfel, rolul pe care îl au decoraţiunile interioare se schimbă în funcţie de scenariu, adică de modul în care este amenajată locuinţa respectivă.

„În funcţie de stilul în care este amenajat un spaţiu, accesoriile pot juca diferite roluri, de la funcţionalitate la cromatică, la echilibru compoziţional, până la utilizarea maximă a spaţiului pentru un stil eclectic sau ca centru de interes într-un spaţiu minimalist (de exemplu un lampadar de mari dimensiuni, un tablou impozant pe peretele unde este aşezată canapeaua, un covor cu un pattern impunător)“, explică Ivănescu.

Unii designeri sunt de părere că însăşi amenajarea unei case porneşte de la „umilele“ accesorii, categorie în care se înscriu de exemplu şi corpurile de iluminat.

„Lumina este esenţială într-o casă. Este acel musafir nelipsit, cu prezenţă de multe ori neremarcată, dar esenţială. Lumina umple o cameră, creează atmosferă. Astfel că prima alegere într-o amenajare de la zero ar fi corpurile de iluminat“, spune Diana Şucu, proprietara magazinului de mobilă de lux Ethan Allen.

Dacă lumina umple de atmosferă o cameră, covorul este un veritabil liant pentru că el stabileşte relaţii între toate elementele.

mai multe: da.zf.ro

Comentarii