De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: Ofertă bombă la Carrefour ERA – peşte cu viermi!

sâmbătă, 19 martie 2016, 03:00
3 MIN

Oana a cumpărat miercuri 1,7 kg de bibani din hipermarketul situat la ieşirea din Iaşi. In timp ce curăţa peştele a constatat că acesta era plin de viermi. A anunţat imediat autorităţile ca să fie sigură că toată marfa din această categorie este retrasă.

 

O ieşeancă a reclamat Carrefour ERA la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia pentru Sanitară – Veterinară după ce a găsit viermi în peştii pe care i-a achiziţionat din hypermarket. Oana D. susţine că a cumpărat, miercuri seară, 1,7 kg de bibani şi, când îi curăţa, a observat cum din musculatura peştilor se evidenţia „ceva roşu”. „Am fost zilele trecute la Carrefour ERA, am luat vreo 10 bibani, peşte proaspăt. Arătau bine şi în aceeaşi seară am vrut să îi gătesc. La primii peşti nu am observat nimic, dar la un moment dat am observat în muscultura unui peşte ceva roşu, era un vierme. Am fost imediat la Carrefour, să văd despre ce e vorba. Au vrut să ia peştele, să îmi dea banii pe produse, dar nu aveam de unde să ştiu dacă vor retrage produsul. Am înţeles de la un reprezentant, şeful de magazin nu era prezent la acea oră, că acestui parazit i s-ar zice «vierme sârmă», m-am îngrozit ce am citit pe internet despre el. Simţul civic mi-a zis că trebuie să anunţ şi autorităţile”, ne-a transmis Oana D.

Potrivit ieşencei, chiar dacă hypermarketul Carrefour nu face altceva decât să comercializeze produsele primite de la producători, ar trebui să efectueze o oarecare verificare măcar la acest tip de alimente. „Eu am luat marfa înapoi şi le-am transmis că ar trebui să facă un control, la toţi peştii am găsit. Chiar nu verifică aceste produse când le aduc? Am fost la Protecţia Consumatorului şi de acolo mi s-a recomandat să merg şi la DSV (n.r. – Direcţia Sanitară veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi), deoarece ei au laborator şi pot constata mai uşor despre ce parazit este vorba”, a completat Oana D. Joi, ieşeanca s-a prezentat la comisarii pentru Protecţia Consumatorului pentru a depune o reclamaţie, iar o echipă de control s-a deplasat la Carrefour chiar în aceeaşi zi.

„Echipa care s-a prezentat imediat după depunerea reclamaţiei a mai găsit la comercializare două kilograme din acel produs, astfel că această cantitate a fost retrasă de la comercializare pentru orice eventualitate. Consumatorul care a depus reclamaţia s-a prezentat cu probe pentru analiză la DSVSA Iaşi. După ce vom primi rezultatele analizelor, vom putea şti dacă se impune sau nu şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale”, a explicat Alexandru Hordilă, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi. Reporterii „Ziarul de Iaşi” au solicitat un punct de vedere şi de la reprezentanţii departamentului Marketing&PR al Carrefour România, dar până la închiderea ediţiei nu a fost transmis un răspuns.

Comentarii