FOTO: Pregătiri pentru luptele viitoare cu viscolul. Iaşul şi-a cumpărat autofreze

joi, 26 februarie 2015, 02:56
2 MIN

Consiliul Judeţean şi-a cumpărat autofreze în prag de primăvară. Reprezen­tanţii CJ şi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au recepţionat ieri primul lot de 5 autofreze dintr-un total de 24 achiziţionate printr-un proiect derulat de Asociaţia de Dezvoltare Interco­mu­nitară EuroNEST.

„Regiunea Nord-Est este prima regiune din ţară care cum­pără freze de zăpadă multifuncţionale prin intermediul fondurilor europene. Prima componentă a proiectului a vizat achiziţia a şase ambulanţe pe şenile, care au fost livrate în urmă cu două luni, iar a doua, achiziţia a 24 de freze de zăpată. Astăzi a sosit primul lot, urmând ca până în luna iunie să fie livrate toate cele 24. Cred că, în prezent, IJSU are cea mai bună dotare din întreaga ţară şi reprezintă cel mai de încredere suport pentru cetăţeni, având capacitatea de a interveni în orice moment, în orice tip de misiune şi pe orice formă de relief. Anul acesta vom mai cumpăra şi un snow-mobil pentru intervenţii punctuale rapide“, a declarat preşedintele CJ, Cristian Adomniţei.

Din cele cinci autofreze primite ieri, una singură va rămâne la Iaşi, celelalte urmând să fie distribuite celorlalte judeţe din regiune. Din cele 19 au­tofreze care vor mai fi primite, patru vor rămâne la Iaşi. În total, achiziţia a costat 15,2 mi­lioane lei, utilajele fiind livrate de SC Grădinariu Import Export SRL. Valoarea totală a proiectului de dotare a Ins­pec­toratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Moldova, inclusiv ambulanţele pe şenile şi o autospecială pirotehnică, s-a ridicat la 20,8 milioane lei, 417.000 lei repre­zentând cofinanţarea locală. Repre­zentanţii IJSU spun că utilajele vor putea fi utilizate şi în timpul verii.

„Auto­specialele dispun de un rezervor de 7 tone de apă şi de o motopompă, ceea ce le face utile la mai multe tipuri de misiuni. Le vom putea utiliza şi la stingerea incendiilor sau la distribuirea de apă în localităţile izolate, în perioadele de secetă“, a precizat colonelul Dan Ia­man­di, şeful IJSU.

 

Comentarii