Foto-spion cu viitorul SUV Mercedes GLC

luni, 04 mai 2015, 01:50
1 MIN
 Foto-spion cu viitorul SUV Mercedes GLC

Mercedes va lansa în această vară un înlocuitor pentru actualul GLK, care se va numi GLC. Au apărut deja şi fotografii spion cu acest viitor model (vezi foto sus) şi din ele ne dăm seama de noua linie stilistică abordată de Mercedes pentru acest SUV compact. Designerii grupului german au renunţat la liniile pătrăţoase (care, la actualul GLK încercau să sublinieze legătura cu cel mai competent şi mai dur 4×4 din gama Mercedes, clasa G) în favoarea unor forme mai rotunjite.

Se pare că va exista chiar şi o variantă coupe, în trei uşi, care a fost anticipată deja de prototipul GLC Coupe Concept, expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Los Angeles.
Noua generaţie GLC va fi dezvoltată pe o platformă nouă şi va prelua liniile de design regăsite deja în gama Mercedes. Viitorul GLC va avea atît ampatamentul cît şi ecartamentul mai mare, ceea ce se va traduce într-un spaţiu interior mult mai generos. Modelul va fi fabricat în uzinele din Germania, Statele Unite şi China şi va dispune de motorizări în linie cu patru cilindri sau V6, benzină sau diesel, toate provenind de la noua clasă C.
Motoarele turbo (fie benzină ori diesel) vor fi însoţite de noile cutii automate cu şapte respectiv nouă viteze. De asemenea clienţii vor putea alege modele doar cu tracţiune spate sau integrală.
Va exista chiar şi o variantă plug-in hibrid (motor termic, plus electric, plus încărcare a bateriei de la priză). Dar va exista şi o variantă „sălbatică“ AMG, cu un motor dublu-turbo de 4.0 litri V8. 
Debutul oficial este aşteptat la începutul verii, surse neoficiale confirmând lansarea SUV-ului în cadrul unui eveniment special, programat în data de 15 iunie.
 

Comentarii