(FOTO) Sport, lectură şi film la Biblioteca Judeţeană

joi, 27 iulie 2017, 08:12
1 MIN
 (FOTO) Sport, lectură şi film la Biblioteca Judeţeană

Ieşenii care doresc să facă mişcare sau cei interesaţi de arte marţiale au posibilitatea, astăzi, de la ora 16, să afle mai multe lucruri despre autoapărare pe esplanada de la CUB, pe bulevardul Ştefan cel Mare. 

Evenimentul, organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“, se află la cea de-a treia sesiune sportivă, lecţia de arte marţiale urmând să fie susţinută de Ionuţ Pârju de la Clubul Sportiv Master San. Proiectul, intitulat „Biblioteca de Sport“, a fost iniţiat cu scopul de a promova sportul „ca mijloc eficient pentru sănătate şi distracţie în vacanţă“, având totodată scopul ca, prin mişcare, să aducă beneficii şi educaţiei, şi comportamentului social.

Tot astăzi, în cadrul proiectului „Cerneală şi celuloid“ al Bibliotecii Judeţene, ieşenii au ocazia de a urmări gratuit filmul „Zorba Grecul“, care va fi proiectat de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă“, de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ieşenii îi vor putea urmări pe actorii Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas şi Lila Kedrova, „Zorba Grecul“ fiind o coproducţie britanico-elenă din 1964, care a fost răsplătită cu trei premii Oscar. În introducere va vorbi Vlad Frânghiu, care va aduce detalii despre opera narativă a lui Nikos Kazantzakis.

 

Comentarii