(FOTO) Un TIR a zdrobit o casă din Vânători, la 5 dimineaţa

joi, 21 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
Șoferul cisternei de lapte era căutat ieri după-amiază de poliţişti. Cei doi proprietari ai casei în care a intrat vehiculul greu au ajuns la spital. „Tot molozul a căzut pe cumnatul meu. S-a ridicat şi a aruncat copiii pe geamul din spate“, ne-a povestit cumnata victimelor.
O familie din localitatea Vânători a trecut ieri prin clipe de groază după ce o autocisternă cu lapte le-a zdrobit casa. Vehiculul greu a distrus două dintre cele trei camere ale imobilului, provocând rănirea capului familiei, un bărbat de 38 de ani care dormea alături de cei doi copii ai săi, de 11 şi 12 ani. Incidentul a avut loc aproape de ora 5.00, la scurt timp după ce mama celor doi copii a plecat la serviciu.
 
„Pe la ora 5 fără 20 de minute, cumnata mea a plecat la muncă, şi nu a mers mai mult de 100 de metri de casă. Cumnatul meu era în pat, dormea în prima cameră, iar copiii erau în camera din spate. Când TIR-ul a lovit casa, a căzut tot mo­lozul pe el. El a ieşit de acolo, a aruncat copiii pe geamul din spate, după care a ieşit şi el“, ne-a povestit ieri Mirela Strugaru, cum­nata proprietarilor casei. Aceasta ne-a mai arătat că cei doi copii au fost cei care s-au speriat cel mai tare, temându-se ca TIR-ul să nu o fi lovit pe mamă.
 
După producerea accidentului, şoferul TIR-ului, un bărbat cu aproximativ 20 de ani de experienţă, a fugit de la faţa locului. Nu­mele acestuia a fost aflat de către repre­zentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, însă până ieri la închiderea ediţiei noastre nu fusese găsit. Conducătorul auto ar fi fost chiar contactat telefonic de către repre­zentanţii firmei la care lucra, fiind anunţat că nu a rănit pe nimeni. După câteva conve­rsaţii, bărbatul şi-a închis telefonul. „În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Bărbatul rănit uşor în urma impactului a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie, el având probleme la coloană.
 
„Acesta a sufe­rit un traumatism cranio-cerebral cu pier­derea cunoştinţei, traumatism coloană cervico-dorso-lobară, traumatism toraco-ab­dominal şi bazin“, a precizat Diana Cim­poeşu, şefa SMURD. Mirela Strugaru a mai arătat că locuinţa ieşenilor din Vânători a fost construită în urmă cu nouă ani. „Termo­panele le-au pus acum o lună şi au fost luate în rate. Mobila de bucătărie, aragazul, frigiderul, maşina de spălat, şifonierul, toate au fost distruse. Singurele lucruri scoase au fost hainele şi încălţămintea. Toată munca lor de nouă ani de zile s-a dus“, ne-a mai spus femeia.

Comentarii