FOTOGRAFIA ZILEI ÎN IAŞI: Coca Cola face educaţie în autobuzele RATP

joi, 18 decembrie 2014, 11:08
2 MIN
 FOTOGRAFIA ZILEI ÎN IAŞI: Coca Cola face educaţie în autobuzele RATP

Cei de la Coca-Cola au gândit o campanie diferită anul acesta. Nu le mai oferă ursuleţi polari şi reni celor care le cumpără sucul, în schimb le oferă lecţii de civism ieşenilor prea încruntaţi şi obosiţi care circulă (de nevoie) cu autobuzele RATP.

Problema transportului la orele cumplite ale dimineţii (intervalul 7:00 – 08:00) – când toţi ieşenii pleacă la grădiniţă, şcoală, facultate, serviciu, medic, piaţă – pare că s-a mai ameliorat în ultima perioadă. Sunt mai multe maşini puse în circulaţie pentru a nu se umple la refuz de călători. Însă a rămas o problemă mare seara, când aceiaşi ieşeni se întorc acasă. Se aşteaptă în staţii zeci de minute, fără excepţii (din păcate).

Când toţi oamenii sunt osteniţi, epuizaţi, nu se mai gândesc deloc la cei din jurul lor care, poate, au avut o zi mai proastă. Dacă sunt mai tineri, nu înseamnă neapărat că sunt mai în putere. Dacă sunt copii cu viori în cârcă, nu înseamnă că trebuie căliţi, ţinuţi îngrămădiţi printre picioarele altora. Şi lor, dar mai ales celor bătrâni sau bolnavi le putem face acea mică bucurie de a le oferi un loc pe scaun.

Unele scaune din autobuzele RATP au fost îmbrăcate în folii roşii cu mesajul transmis de cei de la Coca-Cola: "Cedează locul tău. Fă pe cineva fericit"!

Comentarii