De Business

Punem punctul pe știi

Fratele patronului de la Siraj, jonglerii ciudate cu datoriile unei firme

marți, 26 mai 2015, 01:50
2 MIN
 Fratele patronului de la Siraj, jonglerii ciudate cu datoriile unei firme

SC Roua Impex SRL datorează creditorilor 4,9 milioane lei. Societatea este deţinută de Kheder Deiri, care s-a înscris la masa credală cu 3,6 milioane lei, dar i-a fost acceptată numai 1,43 milioane. La rândul lui patronul de la Siraj a cerut şi el de la societate trei milioane lei, dar judecătorii nu i-au admis solicitarea.

Firma fratelului patronului de la Siraj, Ahmad al Deiri, are de înapoiat creditorilor aproximativ 4,9 milioane lei. Potrivit tabelului defintiv al creditorilor publicat recent de lichidatorul judiciar al firmei SC Roua Impex SRL, deţinută de Kheder Deiri, au fost solicitate la plată datorii de 8,64 milioane lei, dar au fost acceptate de lichidator o sumă de 4,88 milioane lei. Cea mai mare datorie trebuie recuperată chiar de Kheder Deiri, care s-a înscris la masa credală cu o sumă de circa 3,6 milioane lei, dar diminuată ulterior la 1,43 milioane lei de lichidatorul judiciar, sumă stabilită şi de judecătorul sindic la sfârşitul anului trecut.

La categoria creanţelor garantate sunt înscrise în tabel instituţia bancară Piraeus Bank cu 1,42 milioane lei şi firma turcului Yavuz Hotinoglu, Gold&Platin SRL, societate aflată în insolvenţă, cu 1,14 milioane lei, deşi înscrierea la masa credală s-a făcut pentru suma de circa două milioane lei. La categoria creanţelor bugetare figurează doar Addministraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi cu o sumă aproximativ 10.000 lei.

Alături de Kheder, la creanţele chirografare figurează Gold&Platin cu restul sumei înscrise la masa credală, în cuantum de circa 850.000 lei, firma cesionară a E.ON Energie cu o creanţă de 8.300 lei şi biroul executorilor judecătoreşti Dragoş Iovu şi Ciprian Sârbu cu 4.100 lei. Fratele lui Kheder, Ahmad al Deiri, patronul Siraj Prod, a solicitat să se înscrie la masa credală cu o sumă de trei milioane lei, însă suma nu a putut fi justificată, astfel că judecătorul sindic a decis, pe 29 decembrie 2014, să nu includă deloc în tabel această sumă. Firma lui Kheder Deiri are ca domeniu de activitatea inchirierea de spaţii imobiliare, iar în 2013 a avut o cifră de afaceri de 360.000 lei şi pierderi de 690.000 lei, datoriile totale fiind de 6,1 milioane lei.

 

 

Comentarii