Fraţi condamnaţi la câte un deceniu de puşcărie pentru o crimă înfiorătoare

marți, 04 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Fraţi condamnaţi la câte un deceniu de puşcărie pentru o crimă înfiorătoare

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să condamne la câte zece ani de închisoare doi fraţi din localitatea Ruginoasa acuzaţi de omor. Ionuţ şi Constantin Andrieş, de 20, respectiv 26 de ani, au fost obligaţi şi la plata unor daune materiale de 10.000 de lei, unor daune morale de 100.000 de lei, precum şi plata a câte 100 de lei lunar pentru cei doi copii minori ai victimei.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 22 septembrie, cei doi se aflau în incinta unui bar din localitatea Ruginoasa când au intrat în conflict cu victima Răducu Corbu, cel care, se arată în rechizitoriu, le-ar fi cauzat diverse probleme până atunci.

Anchetatorii menţionează că partea vătămată se afla la bar în stare de ebrietate fiind refuzată de barman când a cerut alcool. La ora 23, în acelaşi local a ajuns şi Ionuţ Andrieş, aflat şi el în stare de ebrietate, care a avut o discuţie în contradictoriu cu victima. După aproximativ 20 de minute, la acelaşi bar a ajuns şi Constantin Andrieş, iar cei doi fraţi au tăbărât atunci peste Corbu lovindu-l cu partea metalică a unui scaun şi cu o bară de fier. Victima a reuşit să fugă de pe terasă, însă a fost ajunsă din urmă de cei doi inculpaţi care au continuat să o lovească în cap până ce aceasta a fost lăsată în stare de inconştienţă.

Anchetatorii au menţionat că agresiunea a fost văzută de şapte persoane, care nu au intervenit, fiind filmată şi de camerele de supraveghere din zonă. La audieri, Ionuţ Andrieş a recunoscut fapta încercând să-l scoată basma curată pe fratele său, despre care a zis că nu a fost implicat. Probele adunate de anchetatori l-au contrazis însă. Sentinţa de ieri nu este definitivă.
 

Comentarii