Fumează 30 de ţigări pe zi şi este plătită pentru asta!

vineri, 08 noiembrie 2013, 14:06
2 MIN
 Fumează 30 de ţigări pe zi şi este plătită pentru asta!

Li Hui fumează 30 de ţigări pe zi şi nu are nicio intenţie să renunţe la fumat. La fel ca multe alte persoane în China, Li Hui este plătită ca să fumeze, informează Global Times, preluat de Courrier International.

Angajată a Heilongjiang Tobacco Industrial, mare producător chinez de ţigări, Li Hui evaluează aroma, amăreala şi efectele iritante ale tutunului. Femeile cu ‘simţuri delicate’ excelează în această activitate, însă ele trebuie să renunţe la machiaj şi la parfum: gustul produsului nu poate fi alternat.

China numără circa 350 de milioane de fumători – mai mult de o treime din populaţia mondială a amatorilor de nicotină. Potrivit unui studiu al Universităţii Johns Hopkins, peste 85% dintre copiii chinezi pot să identifice o marcă de ţigarete.

Prin urmare, nu e timp de răgaz pentru dna Li. De altfel, neobosita ‘degustătoare de ţigări’ a fost deja declarată ‘muncitoare model’ în oraşul Harbin. Comparativ cu poluarea care afectează această metropolă cu 11 milioane de locuitori, volutele de fum lansate de fumătoarea profesionistă sunt o picătură într-un ocean.

Nu cu mult timp în urmă Harbin a fost paralizat timp de trei zile de smog. Şcolile au fost închise, pe aeroporturi s-a instalat haosul: sub vălul de smog, vizibilitatea nu depăşea zece metri, potrivit South China Morning Post. Concentraţia de particule fine PM 2,5 a depăşit atunci aproape de 40 de ori nivelul de expunere maximă recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/. La acea dată, autorităţile au pus poluarea pe seama punerii în funcţiune a sistemului de încălzire publică.

În ceea ce-o priveşte, dna Li a făcut o concesie pentru soţul său: ea nu fumează decât la birou. (Agerpres)

Comentarii