N

Gabriel Surdu rămâne sigur viceprimar până la Paşti, dar scaunul său se clatină

N

vineri, 11 aprilie 2014, 22:50
2 MIN
 Gabriel Surdu rămâne sigur viceprimar până la Paşti, dar scaunul său se clatină

\N

Conducerea organizaţiei locale l-a exclus din partid pe Gabriel Surdu, dar decizia trebuie validată de un for mai larg de conducere, care se va reuni după Paşti. Fostul şef al PDL ar urma astfel să piardă funcţia de consilier local, şi, implicit, calitatea de viceprimar.

Telenovela Surdu va mai avea câteva episoade. Biroul Permanent Local al PDL a decis excluderea viceprimarului Gabriel Surdu din partid, decizie care ar atrage după sine, conform legii, pier­derea calităţii de consilier local şi, implicit, a celei de viceprimar. Decizia BPL a fost adoptată cu un singur vot împotrivă. Ea nu este însă definitivă, propunerea de excludere trebuind să fie validată de Consiliul de Coordonare Local al filialei municipale a PDL. „La întâlnirea Consiliului va fi invitat şi domnul Surdu, care va avea ocazia să dea explicaţii şi să se apere. Nu vom putea însă convoca imediat Consiliul, pentru că numeroşi membri ai săi au plecat din partid într-un an şi jumătate de aşa-zisă «opoziţie». Cel mai probabil, el va fi convocat în prima săp­tămână după Paşti“, a declarat Marius Spînu, prim-vicepreşedintele filialei municipale a PDL.

Spînu a afirmat că nu a părăsit nicio clipă PDL, răspunzând astfel acuzelor că a fost desemnat membru în Biroul Permanent Local fără a mai fi membru al partidului. Fostul de­pu­tat a precizat totodată că nu a fost membru al PNŢ-CD, deşi a cochetat cu ideea de a prelua filiala locală a ţără­niştilor. „În decembrie anul trecut am fost în principiu de acord să preiau conducerea PNŢ-CD Iaşi, mai ales în contextul a ce se întâmpla în PDL, dar nu am fost membru al PNŢ niciodată. Mi-am luat un timp de gândire, iar la sfârşitul lui ianuarie am vorbit cu Pavelescu (preşedintele PNŢ-CD) şi i-am spus că nu pot să mă înham la munca uriaşă pe care o cerea reorganizarea partidului. La PNŢ este nevoie de un proiect pe termen lung, nu puteam face mare lucru până la ale­gerile europarlamentare. Nu mi-am dat demisia din PDL, nu am fost membru al PNŢ. Am fost poate prea entuziast în decembrie“, a precizat Spînu.

Comentarii