Gafa uriaşă a lui Grahovac şi ratarea penaltiului de către Creţu au îngropat CSMS în partida cu Concordia Chiajna

luni, 29 septembrie 2014, 01:41
3 MIN
 Gafa uriaşă a lui Grahovac şi ratarea penaltiului de către Creţu au îngropat CSMS în partida cu Concordia Chiajna

Chiar şi în condiţiile speciale în care a pregătit meciul de vineri şi în care a jucat,fără trei jucători importanţi, Mihalache, Ciucur şi Wesley (accidentaţi) şi cu Dobre într-un picior, CSMS Iaşi a vizat prima victorie a sezonului în partida cu Concordia Chiajna. Obiectivul nu numai că nu a fost atins, însă CSMS a cedat în faţa unei formaţii aflată în cursa pentru evitarea retrogradării, strângând astfel şi mai tare la piept “lanterna” clasamentului.
Două au fost momentele care, până la urmă, s-au dovedit a fi decisive în economia partidei. Primul – golul încasat de Grahovac, în minutul 26, într-un moment în care Iaşul era pe val: conducea cu 1-0, domina clar, traseele funcţionau bine, iar ocaziile apăreau la poarta lui Rîmniceanu, care, printre altele, rămăsese singur cu Creţu cu doar două minute înainte de eroarea portarului CSMS. Al doilea moment psihologic s-a consumat în minutul 41, când Creţu a tras aiurea dintr-un penalty care stopase picajul gazdelor apărut după golul egalizator, picaj care generase încă un gol al oaspeţilor.
Ratarea incredibilă a internaţionalului de tineret nu a putut fi ştearsă cu buretele la pauză, actul doi însemnând o dominare oarbă a Iaşului, care nu a putut nici măcar să egaleze o trupă care a trecut din minutul 58, când a ieşit Wellington, la sistemul “5-4-1”, ca să nu mai vorbim de întoarcerea rezultatului.
Astfel, evoluţia bună din meciul din runda precedentă, cu Dinamo, a devenit o amintire, razele de soare apărute în jocul ieşean în unele perioade fiind şterse de norii groşi de precipitare, de problemele fizice evidente avute de mulţi jucători, cu nigerienii Onduku şi Akinsola în prim-plan, şi de zâmbetul strâmb al tabelei de marcaj.
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (3) – prin modul în care a încasat primul gol, a tăiat aripile echipei, într-un moment în care Iaşul domina partida; la golul doi a fost învins la colţul scurt.
Voicu (5) – prestaţie decentă.
Melinte (4,5) – se simte că este nepregătit.
Munteanu (4,5) – se aşteaptă mai mult de la el.
Ţigănaşu (4) – două şuturi periculoase, multe gafe.
Novac (6) – a demonstrat, încă o dată, că Lăcătuş greşea când nu miza pe el.
Olah (4,5) – a creat primul gol, a avut alte momente bune; a greşit când nu l-a pus la punct pe Creţu, la faza penaltiului şi când a luat un cartonaş roşu inutil, în prelungiri.
Onduku (3,5) – figuraţie.
Creţu (4,5) – după ce a deschis scorul, a ratat de două ori singur cu portarul şi a irosit un penalty.
Coşereanu (4,5) – a fost inteligent la faza din care a obţinut penaltiul, s-a simţit că nu are prospeţime.
Dobre (4,5) – nu putea emite pretenţii mai mari, ţinând cont de faptul că a jucat accidentat.
Akinsola (3,5) – absent.
Dedu (4) – nu a adus nimic nou.
Bole (3,5) – un nou meci în care nu a demonstrat nimic.
 
 
 
 
 
 

Comentarii