GALERIE FOTO&VIDEO: Oraşul Iaşi, învăluit de lumini în prag de sărbători

luni, 07 decembrie 2015, 02:59
2 MIN

Aseară, la ora 17, a fost aprins sistemul de iluminat festiv. Pe Pietonal a fost amenajat un „tunel al luminilor“, care reprezintă „poarta“ de intrare în Orăşelul Copiilor.

Sistemul de iluminat festiv a fost aprins aseară, la ora 17, în prezenţa a sute de ieşeni adunaţi pe partea pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare. Luminiţele au fost aprinse de un grup de cel puţin zece copii. Faţă de anii trecuţi, în faţa Palatului Roznovanu a fost amenajat un „tunel al luminilor“ care reprezintă „poarta“ de intrare în Orăşelul Copiilor, în faţa căruia a fost instalat un brad. După aprinderea sistemului de iluminat, pe pietonal a avut loc şi un moment artistic.

GALERIE FOTO

„Să fie luminiţa speranţei, a păcii, a liniştii, a speranţei pentru o viaţă mai bună. Să dea Dumnezeu să ne regăsim de fiecare dată fericiţi“, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Cu toate că edilul declara la mijlocul săptămânii trecute că pe 6 decembrie va fi deschis şi Târgul de Crăciun, acest lucru nu s-a întâmplat ieri. În schimb, cele 30 de căsuţe, majoritatea în faţa Consiliului Judeţean, erau amplasate. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, Târgul de Crăciun va fi deschis oficial mâine, după ce în cursul zilei de astăzi comercianţii îşi vor amenaja spaţiul pentru expunerea produselor tradiţionale şi a produselor de artizanat.

De asemenea, cu câteva minute înainte de aprinderea sistemului de iluminat, în zona Palatului Culturii au putut fi observaţi muncitori care încă lucrau la sistemul de iluminat festiv.

Comentarii