Un caz de îţi stă mintea în loc

Gândire întortocheată! Cum şi-a furat un ieşean propria maşină

miercuri, 24 iulie 2013, 01:50
1 MIN
 Gândire întortocheată! Cum şi-a furat un ieşean propria maşină

Un bărbat din Iaşi este judecat în prezent pentru furt după ce şi-a sustras propria maşină. Cătălin Petronel Muraru, de 37 de ani, riscă astfel până la şapte ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, Muraru şi-a cumpărat în 2009 o Dacie Logan şi un an mai târziu a intrat cu ea într-un şant. După câteva luni, timp în care şi-a reparat vehiculul, Muraru a decis să-l înstrăineze. A găsit un client, de la care a cerut şi a primit suma de 4.500 de euro. După câteva zile, ieşeanul a considerat că poate face o „jonglerie“, în urma căreia să se folosească în continuare de fosta sa maşină, aşa că a decis să o recupereze. A mers mai întâi la Registrul Auto Român, unde a declarat pierdută cartea de identitate a maşinii, şi a cerut o copie.

Ulterior, folosindu-se de document, a mers la o firmă de tractări auto şi a solicitat mutarea Loganului din parcarea clientului său. În final, Muraru a găsit şi un electrician auto, care a schimbat yala maşinii, aşa că acum folosea în voie maşina pe care o vânduse. Noul proprietar a reclamat însă furtul la Poliţie, iar până la urmă Cătălin Muraru, primul proprietar, de frică, a mers de unul singur la autorităţi, autodenunţându-se.

Comentarii