Gardă plină de accidentaţi, căzuţi, bătuţi ori înjunghiaţi

sâmbătă, 24 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Gardă plină de accidentaţi, căzuţi, bătuţi ori înjunghiaţi

Echipajele de intervenţie SMURD au transportat în UPU mai mulţi ieşeni răniţi după accidente rutiere, bătăi şi accidente casnice. 

Victimele au fost evaluate în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi apoi au fost internate în clinicile de specialitate. Astfel, un bărbat de 32 de ani rănit la cap într-un acident rutier a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie după acordarea primului ajutor. Alt bărbat, în vârstă de 33 de ani, şoferul unui autoturism implicat în alt accident rutier a fost transferat la acelaşi spital cu un traumatism cranio-cerebral sever, soldat cu pierderea cunoştinţei. În clinica de ortopedie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” a rămas internat un bărbat de 46 de ani cu fractură de calcaneu după ce a căzut de la doi metri.

Medicii ortopezi i-au acordat ajutor şi unui tânăr de 18 ani cu fractură de picior drept după ce a căzut pe scări. În UPU, în garda trecută a ajuns şi un băiat de 26 de ani din Iaşi accidentat în timpul unui meci de fotbal. Băiatul a fost diagnosticat cu fractură nazală şi cu traumatism cranio-facial, iar după ce a primit ajutor de specialitate, a mers la domiciliu. Un alt pacient, un bărbat de 49 de ani înjunghiat în piept, a rămas internat pentru tratament în clinica chirurgie toracică. „Pacientul prezenta o plagă înjunghiată cu briceagul în zona hemitorace stâng posterior”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

Comentarii