Gheorghe Nichita nu reuşeşte cu niciun chip să înduplece vreun judecător

marți, 09 februarie 2016, 02:58
1 MIN
 Gheorghe Nichita nu reuşeşte cu niciun chip să înduplece vreun judecător

Deşi fără o miză efectivă, magistraţii au decis să menţină măsura controlului judiciar împotriva lui Nichita în dosarul „amanta“.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri să menţină măsura controlului judiciar impusă împotriva primarului-suspendat al Iaşului. Această măsură nu ar fi avut efecte importante asupra lui Nichita, acesta aflându-se în arest preventiv într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Fostul lider PSD s-a luptat însă şi la termenele precedente să scape de controlul judiciar din cauza în care este acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona amanta. Acest dosar se află în prezent în procedura de cameră preliminară. Nichita a ridicat excepţii de nelegalitate şi cu privire la interceptările din acest dosar, judecătorii urmând a se pronunţa cu privire la acest aspect pe 15 februarie.

Gheorghe Nichita este judecat de Tribunalul Iaşi pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în legătură cu folosirea Poliţiei Locale pentru a-şi spiona fosta amantă, Adina Samson. Alături de el au mai fost trimişi în judecată şi doi foşti şefi din cadrul Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu şi Ştefan Avârvarei. Pe rolul Tribunalului Bucureşti se află dosarul în care Nichita este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. La acest dosar, judecata urmează să se reia, de asemenea, pe 15 februarie.

Comentarii