Guvernul venezuelean a închis 49 de posturi de radio şi televiziune în 2017

duminică, 27 august 2017, 09:35
1 MIN
 Guvernul venezuelean a închis 49 de posturi de radio şi televiziune în 2017

Guvernul venezuelean a închis 49 de posturi de radio şi televiziune în 2017, a anunţat sâmbătă principalul sindicat al jurnaliştilor, la un protest faţă de închiderea a două staţii radio emblematice, informează AFP.

Un grup de jurnalişti a protestat la Caracas faţă de decizia Comisiei Naţionale de Comunicaţii (Conatel) de a scoate din FM frecvenţele 92.9 şi Mágica 91.1, după aproximativ 30 de ani.

„Am înregistrat închiderea a 49 de medii de comunicare, majoritatea posturi de radio şi canale de televiziune cu plată, precum RCN şi Caracol”, a declarat Marco Ruiz, secretar general al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor în Presă (SNTP). Potrivit lui Ruiz, guvernul lui Nicolás Maduro promovează o politică sistematică de blocare a spaţiilor folosite pentru libera exprimare, critică şi disidenţă.

Miercuri, Conatel a dispus excluderea din listele operatorilor de cablu din Venezuela a două posturi TV columbiene, Caracol şi RCN. În luna februarie, a fost eliminat CNN en Español, post acuzat de Maduro de ”propagandă de război”, iar în aprilie, posturile columbiene El Tiempo şi argentinianul Todo Noticias.

Comentarii