Iarna caldă îi scoate pe muncitori pe şantierele din Iaşi (GALERIE FOTO)

miercuri, 15 ianuarie 2014, 19:58
2 MIN
 Iarna caldă îi scoate pe muncitori pe şantierele din Iaşi (GALERIE FOTO)

Primăria le-a permis acestora să lucreze doar în zonele care nu pot fi afectate de îngheţ.

Şantierele din Primărie au început să se dezmorţească. Echipele constructorilor au deschis şantierele în patru puncte din oraş încă de acum două zile, pentru a executa lucrări care nu sunt afectate de temperaturi mai scăzute.

Pasajul Nicolina a fost unul din punctele în care muncitorii s-au apucat de treabă. Aceştia au atacat cealaltă porţiune din pasaj care a rămas nereabilitată. Echipele au început lucrul la trotuarele de pe tronsonul din stânga de pe direcţia Podu Roş-Nicolina.

GALERIE FOTO

Conform Primăriei, echipele constructorilor au ieşit la treabă şi pe şantierul din Fundaţie. Doar trei-patru muncitori au fost văzuţi în prima parte a zilei în centrul oraşului. Aceştia se aflau pe trotuarul din dreptul clădirii Romtelecom şi montau pavele. Oficial, se lucrează şi în interiorul pasajului Mihai Eminescu, la camera tehnică. „Începând din această săptămână, constructorii care au contractat lucrările pe raza municipiului din fonduri europene s-au întors la treabă. Este vorba de lucrări care se pot desfăşura în sezonul rece, exclus noi asfaltări sau betonări. Pe mai toate şantierele, constructorii au trecut din nou la treabă şi vor lucra în special în zonele care nu vor fi afectate de îngheţ“, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Pregătiri pentru lucrări de mai mare anvergură se fac şi la pasajul Octav Băncilă. Constructorii închid un colector vechi de apă şi pregătesc fundaţiile pentru alt pilon al pasajului.

Conform municipalităţii, mişcare este şi pe şantierul din Ciric. Muncitorii lucrează la conslidarea versanţilor din zona restaurantului Little Texas pentru amenajarea terenurilor de sport.

Comentarii