Iarnă frumoasă în Copou

luni, 21 decembrie 2015, 02:43
5 MIN

 CSMS Iaşi – CSU Craiova 1-0 (0-0) în etapa a XXIII-a a Ligii I la fotbal. CSMS a trecut meritat de olteni şi are şanse importante de a se califica în play-off

 
 
Iaşi: Grahovac 6,5  – Voicu 5,5, Ciucă 7, Frăsinescu 6,5, Ţigănaşu 5,5 – Mitic 6,5, Creţu 6 (’86 – Enescu) – Onduku 5,5 (’52 – Bosoi 5,5), Gheorghe 6,5, Piccioni 5 (’72 – Bădic 5,5) – Golubovic 6. Antrenor: Nicolo Napoli.
Craiova: Bălgrădean – Achim, Iliev, Izvoranu (’76 – Dumitraş), Vătăjelu – Madson (’84 – Burlacu), Mateiu – Ivan, Bawab (’76 – Herghelegiu), Bancu – Rocha. Antrenor: Emil Săndoi.
Arbitri: Ovidiu Haţegan – Sebastian Gheorghe, Valentin Avram.
Cartonaşe galbene: Voicu / Madson, Izvoranu, Rocha, Bancu.
 
1-0, min. 55: Ciucă reia de la 10 metri în plasă, de lângă Ivan, în urma unei lovituri de colţ executată de V. Gheorghe, de pe partea dreaptă.
 
CSMS Iaşi e “obligată” să-şi facă planuri de play-off şi la iarnă! Victoria obţinută sâmbătă, în Copou, în faţa CSU Craiova, i-a scos pe olteni din cursa pentru locul VI, cursă în care Iaşul pare a mai concura doar cu ASA. Fără a avea o evoluţie strălucitoare, ieşenii s-au impus pe merit în disputa cu o trupă care a abordat jocul din Copou în condiţii speciale: cu multe indisponibilităţi, cu o situaţie financiară incertă şi cu antrenorul Emil Săndoi aflat, probabil, la ultimul meci pe bancă. Iaşul a profitat din plin de necazurile oaspeţilor şi a dominat copios primul act (56%-44% posesie), însă drumul spre gol nu a fost găsit. Asta pentru că V. Gheorghe nu a cadrat în minutul 3, Bălgrădean a parat încercările lui Onduku (’12) şi V. Gheorghe (’17), iar Creţu (’37) a preferat un şut din unghi în locul unei pase decisive. Surprinzător, odihna a adus alte echipe în teren, oaspeţii având două ocazii importante: Vătăjelu (’47) a trimis puţin pe lângă poartă, iar Grahovac (care a şomat în prima parte) a intervenit salvator la şutul lui Ivan, care scăpase singur în minutul 50. Din fericire pentru gazde, cursul jocului s-a mutat brusc în minutul 55, când Ciucă a profitat de o eroare de marcaj şi a înscris, cu piciorul, la un corner. Reuşita fostului căpitan al FCU Craiova a dus meciul pe calapodul preferat de Nicolo Napoli, care a comandat imediat păstrarea rezultatului. Obiectivul a fost atins uşor şi datorită jocului defensiv exact al gazdelor dar şi blazării craiovenilor, care nu s-au aruncat în atac, cum era de aşteptat. De aceea, până la final, singurele situaţii care pot fi denumite ocazii au fost două şuturi de la distanţă semnate de Golubovic (’68) şi Madson (’70) ambele rezolvate de portari.
Iaşul bifează astfel al optulea meci consecutiv fără eşec în campionat şi continuă să viseze la Europa.
 
Chirica, promisiuni la vestiar
 
^ Ambele echipe au avut probleme de efectiv, mai mari fiind necazurile oaspeţilor, care au avut trei jucători suspendaţi (Kay, Zlatinski şi Băluţă) şi doi accidentaţi (Acka şi Popov). Pe banca oltenilor au stat trei foarte tineri jucători: Burlacu, Luică şi Ciocoteală, primul debutând în Liga I. De la ieşeni au lipsit, din motive medicale, Böle şi Mihalache, existând posibilitatea ca ultimul să fie operat de hernie de disc. În plus, Caparco nu a fost cooptat în lot după ce a anunţat că vrea să plece de la Iaşi. Rezerva lui Grahovac a fost Hotoboc. “Caparco ne-a anunţat că vrea să plece, i-am spus că echipa care-l vrea trebuie să ne facă o ofertă” a comentat preşedintele CSMS, Florin Prunea, care a adăugat: “La ora actuală, singurii jucători cu care am discutat despre despărţire sunt Dantas şi Ganea. Zilele următoare vom şti mai multe despre politica de lot”. Conform unor surse, Böle a semnat din vară cu ASA Târgu Mureş, iar Grigorie nu mai e dorit de Napoli. ^ În minutul 45^1, Bancu a fost jenat de Ciucă în careu, însă arbitrul Haţegan, care va oficia la Euro 2016, a considerat că duelul nu a avut intensitatea care să justifice acordarea unui penalty. ^ Fundaşul ieşean Cosmin Frăsinescu a jucat în sezonul trecut la CSU Craiova, fără a-i convinge pe antrenorii olteni să-l păstreze. La cealaltă echipă craioveană, FCU, au prestat, în trecut, Mădălin Ciucă, Milan Mitic şi, în mai multe mandate, antrenorul Nicolo Napoli. ^ Fostul atacant al CSMS, Andrei Herghelegiu, a intrat în formaţia craioveană în finalul partidei şi a fost fluierat de câţiva spectatori ieşeni. ^ După meci, primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, şi viceprimarul Daniel Mătăsaru au fost la vestiarul fotbaliştilor ieşeni pentru a-i felicita şi a-i asigura că echipa va fi susţinută în continuare de oficialităţile locale. Săptămâna aceasta se speră a se achita o jumătate de salariu şi o primă, astfel ca jucătorii să intre în sârbători cu un singur salariu restant, plus contravaloarea a şase chirii lunare ale apartamentelor în care locuiesc. ^ Imediat după joc, echipa ieşeană a intrat în vacanţă. Reunirea va avea loc pe 10 ianuarie, iar cantonamentul iernii se va derula în Turcia, între 18 ianuarie şi 7 februarie. Ovidiu MINEA, Nicolae GRECU
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Am făcut un meci bun, am câştigat pe merit. Sunt bucuros de jocul băieţilor. A fost un an foarte bun, atât returul trecut cât şi acest sezon. Suntem depăşiţi în clasament doar de echipe care au condiţii financiare mult superioare nouă. Sperăm să facem treabă bună şi anul viitor. Vor pleca patru-cinci jucători, îmi doresc să aducem trei-patru fotbalişti noi, care să întărească echipa”.
Emil Săndoi: ‘Nu am făcut un meci prea grozav. E drept, am avut multe probleme de lot, am făcut 12 ore, cu autocarul, până la Iaşi, însă asta nu scuză în totalitate jocul nostru. Chiar şi aşa, am avut şansa noastră, la 0-0, când puteam înscrie şi am fi putut obţine măcar un rezultat de egalitate. Vom analiza comportarea echipei în prima parte a campionatului şi vom vedea ce a fost bun şi ce nu. Eu nu ştiu dacă voi continua, postul antrenorului de fotbal este nesigur oriunde”.

Comentarii