Iaşul vrea 18 echipe în Liga I!

vineri, 31 octombrie 2014, 02:43
2 MIN
 Iaşul vrea 18 echipe în Liga I!

CSMS se află printre cluburile care solicită modificarea sistemului de promovare-retrogradare din acest sezon

 
CSMS Iaşi ar putea avea un imbold nesperat în tratarea cu mai multă determinare a campaniei de evitare a retrogradării. După cum “Ziarul de Iaşi” v-a informat, mai mulţi preşedinţi ai cluburilor din Liga I intenţionează să susţină modificarea sistemului de promovare-retrogradare care fusese aprobat în vară. Reamintim, atunci s-a hotărât ca la finele actualului sezon să retrogradeze şase formaţii din prima divizie, iar din Liga a II-a să promoveze două, eşalonul de elită urmând a conţine 14 echipe în campionatul următor, care să joace în sistem play-off, play-out.
Firesc, printre partizanii renunţării la sistemul aprobat se află şi CSMS Iaşi. Preşedintele clubului ieşean, Florin Prunea, susţine că poziţia sa nu are legătură cu locul ocupat de echipă în clasament, penultimul. “Şi dacă eram în prima jumătate a clasamentului, noi susţineam că Liga I trebuie să aibă 18 echipe. De altfel, am avut această poziţie şi în vară, când am argumentat de ce este greşit ca primul eşalon să conţină doar 14 echipe. Este vorba de numărul prea mic de formaţii în prima ligă raportat la suprafaţa şi populaţia ţării, apoi fotbaliştii români vor avea mai puţine locuri de muncă, ca să nu uităm de faptul că sistemul play-off, play-out cu 14 echipe, pe care noi l-am trăit în liga a doua, a stârnit foarte multe controverse şi niciun progres. Nu trebuie uitat şi de modul în care s-a votat modificarea sistemului competiţional. Au votat echipe precum Corona Braşov, care s-a desfiinţat, sau altele care au retrogradat anul trecut, iar noi şi celelalte nou-promovate nu am avut niciun cuvânt de spus” a declarat şeful executivului ieşean. Acesta a explicat cum poate avea succes demersul conducătorilor de club: “Nu este adevărat că nu poate fi modificat sistemul pe parcursul sezonului. Procedura este următoarea. Propunerea cluburilor este înaintată Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Din câte am înţeles, acest pas va fi făcut repede, 12 formaţii susţinând deja păstrarea unui număr de 18 echipe în Liga I. Apoi, Adunarea Generală a Ligii propune Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal modificarea sistemului competiţional, conducătorii Federaţiei având posibilitatea de a valida ceea ce s-a discutat la Adunarea Generală a Ligii”.

Din informaţiile existente, principalul adversar al modificării sistemului competiţional este preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Comentarii