Iaşul vrea vacanţă mai devreme!

miercuri, 27 noiembrie 2013, 02:50
4 MIN

CSMS îşi doreşte ca partidele de la Clinceni şi Slobozia, programate în luna decembrie, să se dispute anul viitor

 
Eşecul suferit sâmbătă, la Bacău, precum şi evoluţiile neconcludente din ultima perioadă au stârnit îngrijorare la CSMS Iaşi. Drept urmare, formaţia ieşeană îşi doreşte ca ultima partidă oficială a anului să fie cea de sâmbătă, cu CF Brăila. Principalul scop urmărit este disputarea partidelor cu FC Clinceni şi CSM Slobozia, care sunt programate a se juca pe 7 şi pe 14 decembrie, după vacanţa de iarnă, interval în care se speră ca echipa să fie întărită considerabil. Miza legată de disputele amintite este imensă, atât Clinceni cât şi Slobozia având şanse reale să se califice în play-off. Şi cum rezultatele înregistrate în sezonul regulat cu echipele clasate pe locurile I-VI se iau în considerare în faza a doua a campionatului, Iaşul vrea să evite riscul de a porni cu un handicap considerabil sprintul de final de sezon. Ipoteza a fost confirmată de unul dintre conducătorii clubului, care a preferat să nu fie citat: “La cum jucăm, nu avem cum să batem nici la Clinceni, care ne-a învins acasă, nici la Slobozia. Cum avem rezultate slabe şi cu Rapid şi cu Berceni, alte două echipe care sigur se vor clasa în primele şase, şi dacă mai intră Bacăul ori Farul în play-off, promovarea poate fi compromisă din acest an, pentru că am intra cu prea puţine puncte în ultima parte a campionatului. De aceea, ne-ar avantaja ca sezonul să se încheie şi partidele de la Clinceni şi Slobozia să le disputăm la anul, după schimbările care vor avea loc în iarnă”.
Dorinţa Iaşului este ajutată de starea vremii, oficialii CSMS aşteptând ca ninsorile anunţate să vină cât mai repede. Asta pentru că amânarea etapelor XVII şi XVIII e posibilă doar dacă apar probleme legate de starea terenurilor de joc. “Mai multe echipe din serie vor amânarea ultimelor două partide din acest an. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens şi nici nu e stabilită vreo şedinţă în această săptămână. Din informaţiile pe care le am, o hotărâre va fi luată imediat cum încep ninsorile” a declarat preşedintele Florin Prunea, care nu vede de ce s-ar face vreo paralelă între faptul că în Liga I se va juca până după mijlocul lunii decembrie, indiferent de vreme: “La Liga I sunt alte terenuri, care pot fi aduse în condiţii bune de joc, indiferent de vreme. La Liga a II-a sunt alte condiţii”.
 
 
Şi Rapid vrea amânarea
Antrenorul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, a afirmat, ieri, că ar fi bine ca ultimele două etape din acest an ale Ligii a II-a, programate în 7 şi 13 decembrie, să fie amânate dacă vor fi condiţii meteo nefavorabile. "Depinde de vreme, dacă vor fi condiţii nefavorabile cred că s-ar impune să nu jucăm. Dar rămâne de văzut. Noi sperăm să putem juca până la 13 decembrie, aşa cum s-a stabilit. Aşteptăm să vedem dacă vine zăpada", a spus Moldovan, după ce Auraş Braşoveanu, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, a anunţat că majoritatea grupărilor solicită amânarea etapelor din luna decembrie din cauza ninsorilor prognozate.
În altă ordine de idei, Rapid susţine astăzi, de la ora 17:00, pe stadionul Giuleşti, o partidă care interesează şi formaţia ieşeană, restanţa cu ACS Berceni, din prima etapă a returului. "ACS Berceni este o echipă interesantă, nu degeaba este în primele şase locuri ale clasamentului care duc la play-off. Au jucători de calitate care pot face diferenţa, noi trebuie să fim foarte bine pregătiţi pentru că pe Giuleşti trebuie să câştigăm fiecare meci. Aşadar, mâine nu concep altceva în afara victoriei", a menţionat tehnicianul, care nu îi va putea folosi în acest meci pe Daniel Lung şi Claudiu Herea, ambii accidentaţi. Totodată, tehnicianul susţine că fundaşul Marius Constantin poate fi transferat la Rapid în pauza competiţională din iarnă, dar numai dacă demosntrează că este "super-motivat". "Nu am discutat nimic cu Marius Constantin, dar o să discut. Orice jucător super-motivat, care vrea să vină să joace pentru Rapid este foarte interesant pentru mine. Dacă îşi doreşte să ajute clubul este binevenit şi îl aştept cu braţele deschise. Eu am nevoie de luptători, de jucători de caracter", a precizat Viorel Moldovan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii