Iată misterul ruinelor de la Liceul din Podu Iloaiei!

miercuri, 24 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Iată misterul ruinelor de la Liceul din Podu Iloaiei!

Sentinţă în cazul unei contabile şcolare implicate într-o înşelăciune de 2 milioane de lei

Judecătorii ieşeni au amânat pentru 6 iunie pronunţarea unei sentinţe în cazul contabilei Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu“ din Podu Iloaiei implicate într-o afacere penală cu prejudiciu de două milioane de lei. Liliana Botez a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, fiind de acord să primească doi ani de închisoare cu suspendare. Pe 6 iunie, judecătorii ieşeni vor stabili dacă vor admite sau nu respectivul acord. În acest caz, alte două persoane, inclusiv fosta directoare a unităţii, sunt judecate. 

Potrivit rechizitoriului, fapte­le ar fi fost comise în contextul în care, în anul 2007, ministerul de resort finanţa mai multe unităţi şcolare pentru construcţii realizate în şcoli. Liceul din Podu Iloaiei a primit astfel suma de aproximativ 4,5 mi­lioane de lei. Proiectul derulat la şcoala ieşeană viza reabilitarea campusului şcolar, însă a fost executat doar pe jumătate. Chiar şi aşa, spun procurorii, alături de contabila şcolii, Liliana Botez, şi dirigintele de şantier Georgeta Cataramă a semnat acte prin care s-ar fi consemnat fictiv că întreaga lucrare a fost executată.

„Prin acest demers, inculpatele au cauzat un prejudiciu bugetului unităţii şcolare în cuantum total de 2.025.844.22 lei, din care 1.934.232.6 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor recepţionate şi achitate, dar neexecutate, şi de 91.611,62 lei, reprezentând sumele de bani plătite în contul societăţii administrate de inculpata Gabor Maria drept garanţie de bună execuţie pentru lucrările efectuate: cont deschis la dispoziţia executantului, şi nu la dispoziţia autorităţii contractante“, au precizat procurorii.  

Comentarii