Ieşeanca cu stomacul micşorat în Turcia rămâne la Terapie Intensivă

sâmbătă, 27 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Ieşeanca cu stomacul micşorat în Turcia rămâne la Terapie Intensivă

Ieşeanca internată în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ după o fisură a diafragmei este suprave­gheată în continuare în secţia clinică ATI. Femeia în vârstă de 37 de ani a fost detubată, respiră fără ajutorul aparatelor, dar rămâne internată întrucât examenul de tip computer tomograf a indicat alte complicaţii.

 „Pacienta este cu evoluţie favorabilă, dar cu fistulă esofagiană pre­zentă pe CT“, a arătat Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD. Ieşeanca originară din Cepleniţa, stabilită în prezent în Turcia, a fost internată la Spitalul „Sfântul Spiri­don“ cu complicaţii după o rezecţie a stomacului.

Femeia a ajuns în UPU cu sepsis sever, fiind operată de trei ori pentru eliminarea infecţiei. Pacienta care cântăreşte peste 100 de kilograme a ajuns la spital cu un singur plămân funcţional. Celălalt nu mai contribuia la funcţia respiratorie ca urmare a unei infecţii generalizate care se regăsea atât în toracele pacientei, cât şi în abdomenul acesteia. Infecţia ar fi pătruns dintr-o cavitate în alta printr-o fisură a diafragmei. Conform istoricului medical al pacientei, ie­şeanca a suferit o primă fisură a muş­chiului diafragmatic în timpul in­ternării într-o clinică din Turcia, acolo unde a optat pentru o rezecţie de stomac. Femeia şi-a făcut o astfel de operaţie pentru a trata boala cu care a fost diagnosticată, respectiv obezitate morbidă.  
 
 

Comentarii