Ieşeancă tâlhărită în miezul zilei de un copil

luni, 31 august 2015, 10:25
2 MIN
 Ieşeancă tâlhărită în miezul zilei de un copil

Ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie au fost sesizaţi  prin 112, de către o femeie de 45 ani, din municipiul Iaşi  că în timp ce se deplasa pe Bulevardul Alexandru  cel Bun, doi tineri necunoscuţi i-au smuls din mână geanta cu bunuri personale.

În zona Şoselei Naţionale, tinerii au fost observaţi de poliţiştii de la siguranţă publică şi somaţi să se oprească, dar aceştia au fugit printre blocurile de pe strada Argeş.

Un poliţist local care se afla în patrula de siguranţă publică a pornit în urmărirea acestora. El a prins unul dintre fugari, iar după legitimarea acestuia s-a stabilit că are 16 ani şi este din comuna Lungani.

A fost recuperată geanta care a fost sustrasă de la persoana vătămată şi o parte din bunurile deţinute, respectiv carduri bancare şi de sănătate, cartea de identitate şi chei de la locuinţă.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Minorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Iaşi, fiind luată măsura controlului judiciar împotriva acestuia, începând cu data de 31.08.2015, după expirarea ordonanţei de reţinere, pe o perioadă de 60 de zile.

În cadrul cercetărilor a fost identificat şi cel de al doilea tânăr care ar fi participat la comiterea faptei, un băiat de 18 ani, tot din Lungani.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate.

Comentarii