Ieşencele, în pericol pe stradă: atenţie mare la lănţişorul de la gât!

joi, 04 septembrie 2014, 01:54
3 MIN
 Ieşencele, în pericol pe stradă: atenţie mare la lănţişorul de la gât!

Tot mai multe tâlhării cu violenţă au loc pe străzile Iaşului, vizate fiind bijuteriile uşor de smuls. O femeie care s-a opus a sfârşit prin a-i fi smulsă şi rochia de pe ea, în timp ce-şi apăra colierul. Unde au avut loc cele mai multe atacuri?

Un tânăr în vârstă de 24 de ani care tâlhărea femeile pe stradă smulgându-le lănţişoarele de aur de la gât a fost prins de poliţişti. Tânărul locuieşte în Dobrovăţ, dar venea în Iaşi pentru a comite tâlhăriile, apoi pleca acasă, în speranţa că poliţiştii nu-l vor identifica. Acesta a fost prins după ce a smuls un lănţişor de aur de la gâtul unei femei care se întorcea seara de la serviciu.

„La data de 20 august, poliţiştii Secţiei 5 Iaşi (Bularga – n.r.) au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 de către Mihaela B., de 37 de ani, din Iaşi, despre faptul că în cursul zilei, în jurul orei 20, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Iaşi, o persoană necunoscută a deposedat-o prin smulgere de un lănţişor din aur pe care îl purta la gât, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 600 de lei. La data de 2 septembrie, în urma unei acţiuni a poliţiştilor pe linia prevenirii infracţiunilor de violenţă, au fost aduse la cercetări mai multe persoane bănuite de comiterea unor astfel de fapte, printre care şi Ionuţ P., de 24 de ani, din comuna Dobrovăţ. În urma cercetărilor s-a stabilit că acesta este bănuit de comiterea tâlhăriei din data de 20 august, asupra părţii vătămate, Mihaela B.“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Polliţiei.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie şi va fi cercetat de libertate. În ultima vreme însă, la Iaşi, au avut loc numeroase astfel de tălhării, toate asupra femeilor.

Doi hoţi de lănţişoare trimişi în judecată

Doi tineri din Iaşi au fost trimişi deja, ieri, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie pentru fapte similare celei de mai sus. Primul dintre aceştia are doar 18 ani şi este acuzat de două infracţiuni cu violenţă. Este vorba de Florin Parfene, care a comis prima faptă pe 25 iulie, atunci când a atacat o femeie pe bulevardul Socola, smulgându-i un lănţişor de aur de la gât. Bunul avea să fie ulterior lăsat la o casă de amanet, pentru suma de 535 de lei.

Pe acelaşi bulevard, Florin Parfene a comis o altă infracţiune similară, smulgând pur şi simplu rochia de pe o femeie în timp ce încerca să-i fure un colier. Ieşeanca s-a opus şi tâlharul a renunţat în cele din urmă. Un alt ieşean acuzat că a atacat o femeie pe stradă este şi Mihai Nechita, de 28 de ani. Acesta a comis două fapte de acest gen, pe 31 iulie şi 5 august, atunci când a smuls două bijuterii de la gâtul victimelor şi le-a amanetat. Procesul celor doi va fi soluţionat de Judecătoria Iaşi. (Andrei DÎSCĂ, Ionuţ BENEA)

Comentarii