Ieşeni aşteptaţi la „Câte-n lună şi în stele” cu Mălăele şi Caramitru, la Naţionalul ieşean

joi, 08 ianuarie 2015, 19:01
2 MIN
 Ieşeni aşteptaţi la „Câte-n lună şi în stele” cu Mălăele şi Caramitru, la Naţionalul ieşean
Spectacolul va avea loc în Sala mare a Teatrului Naţional, miercuri, 28 ianuarie. Preţul biletului este de 100 de lei, la lojă, 80 şi 60 de lei, în restul sălii.

În premieră la Teatrul Naţional din Iaşi, pe 28 ianuarie, începând cu ora 19, va avea loc spectacolul „Caramitru – Mălăele, câte-n lună şi în stele”, o coproducţie teatrală deja în vogă în ţară.

Preţul biletului este de 100 de lei, la lojă, 80 şi 60 de lei, în restul sălii, în funcţie de loc şi se poate procura de la casa de bilete a Casei de Cultură a Studenţilor. Invitatul de gală al acestui spectacol este violoncelistul Adrian Naidin, care va da ritm piesei de teatru. „Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt şi sunet. Ambele au aceeaşi origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă atât la reprezentaţiile din Bucureşti, cât şi în cadrul turneelor programate în ţară, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” începe noua stagiune la Iaşi. Ion Caramitru descrie acest spectacol ca fiind cel mai bun produs al teatrului românesc în ultimii 20 de ani, iar Horaţiu Mălăela spune cu privire la acesta: „În continuarea vieţii dumneavostră să râdeţi, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucaţi este secretul tinereţii şi să iubiţi este raţiunea de a trăi”.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeştri care explorează cu umor subtilităţi ale minţii şi colţuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, cu inteligenţăşi ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi plin de umor, demonstraţii de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita.

Comentarii