Ieşeni care au mers cu buletinul lui Robert de Niro la bancă, condamnaţi

marți, 02 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Ieşeni care au mers cu buletinul lui Robert de Niro la bancă, condamnaţi

În timpul activităţii infracţionale, câţiva ieşeni au falsificat buletinul celebrului actor Robert de Niro, cu care au vrut să obţină credite bancare.

Şase persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Iaşi după ce au obţinut mai multe credite bancare folosindu-se de acte false. Una din cărţile de identitate falsificate şi găsite de anchetatori la do­miciliul inculpaţilor avea imprimate pe ea numele şi fotografia celebrului actor Robert de Niro. Din grupul celor şase condamnaţi, cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicolae Truşcă, căruia judecătorii i-au dat o pedeapsă de nouă ani de închisoare. Daniel Costel Chiraşcu a primit şapte ani de închisoare, în timp ce Ştefan Badii, şase ani şi jumătate. De asemenea, Adrian Crâşmaru şi Da­niel Pipirig au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate, respectiv cinci ani de închisoare, în timp ce Bogdan Amancei a scăpat doar cu trei ani cu suspendare. Pentru o altă persoană s-a încetat procesul penal pentru că a decedat în timpul procesului, iar al optulea escroc va fi judecat separat pentru că se află încarcerat la un penitenciar din Ma­laga, Spa­nia.

Potrivit procurorilor, reţeaua de falsificatori de carduri ar fi fost pusă pe picioare de Daniel Drag­nea, care însă a decedat în timpul judecăţii. Împreună cu Ştefan Badii, acesta ar fi falsificat mai multe documente de identitate pe care atât ei, cât şi ceilalţi membri ai grupării le-au folosit pentru a primi credite bancare. Preju­di­ciul a fost calculat în 2008, anul trimiterii în judecată, la 250.000 de lei. Sentinţa magistraţilor este definitivă, ieşenii con­damnaţi cu executare fiind deja încarceraţi.

 

Comentarii