IMAGINI: Maşină condusă de un polițist, izbită în spate înainte să vireze în CUG

luni, 30 mai 2016, 01:59
2 MIN

Autoturismul Volkswagen era condus de un poliţist, iar o femeie de 85 de ani aflată pe bancheta din spate a avut nevoie de îngrijiri medicale

Un poliţist ieşean şi familia acestuia au trecut printr-o spaimă mare după ce au fost implicaţi într-un accident, sâmbătă dimineaţa, spre Ciurea. Poliţistul se întorcea de la ţară împreună cu familia, dinspre Ciurea către Iaşi, iar după ce au trecut de Hotelul Capitol, acesta a semnalizat pentru a vira stânga, pe un drum. Bărbatul nu a mai apucat să facă manevra, fiind lovit din spate de o autoutilitară Ford.

Coliziunea violentă a aruncat autoturismul Volkswagen în care se afla familia în şanţ. Accidentul a avut loc în jurul orei 10, iar la faţa locului au fost trimise două ambulanţe pentru preluarea răniţilor. La spital a fost transportată o pensionară în vârstă de 85 de ani, care se afla pe locul din spate al maşinii. Şoferul a precizat că a semnalizat din timp.

„Am semnalizat imediat după ce am făcut ultima curbă. Locuiesc în zonă şi ştiu că sunt mulţi demenţi care nu conduc prudent şi nu sunt atenţi“, a explicat acesta.

El şi şoferul din Ford au fost testaţi cu alcooltestul, iar rezultatele au fost ne­gative. Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nepăstrarea distanţei faţă de autoturismul din faţă.

„Şoferul autoutilitarei, Radu B, în vârstă de 24 de ani, nu a păstrat distanţa faţă de autoturismul Volkswagen oprit pentru a vira la stânga. Continuăm cercetările, iar femeia în vârstă de 85 de ani a suferit leziuni uşoare“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar şef în cadrul Poliţiei

Un alt accident a avut loc după câteva ore, în jurul orei 14, pe bulevardul Poitiers, unde o femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni de la Continental. Femeia a fost rănită, iar o ambulanţă a transportat-o la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Şi în acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni.

„Şoferiţa care a provocat accidentul, respectiv o femeie de 36 de ani, se deplasa cu o autoutilitară spre zona Bucium. A lovit o femeie în vârstă de 49 de ani, care traversa regulamentar trecerea de pietoni. Nici în acest caz, şoferul nu consumase alcool“, a completat comisarul Mădălin Ţăranu.

Comentarii