IMAGINI: Notăriţa ieşeancă dispărută a fost găsită în apele lacului Bicaz

vineri, 24 iunie 2016, 01:56
3 MIN

Lidia Vieru s-a sinucis după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare într-un dosar de tranzacţii cu terenuri u toată averea ei este pusă sub sechestru de DNA de mai mulţi ani.

Notăriţa Lidia Vieru a fost găsită moartă, sub un pod de lângă localitatea Buhalniţa, corpul acesteia fiind observat de către nişte săteni. Aceasta a fost găsită înfăşurată cu o frânghie, de care era agăţat şi un bolovan. De asemenea, legată de ea a mai fost găsită şi o pungă legată pentru a nu intra apă, în care se afla telefonul mobil şi o sumă de bani. Procurorii nemţeni au precizat ieri că nu au dubii privind o sinucidere în acest caz. Cel mai probabil, Lidia Vieru a recurs la acest gest fiind hotărâtă să moară, după ce a eşuat în a se sinucide cu pastile. În al doilea bilet de adio găsit de poliţişti în maşina sa, aceasta a specificat că a încercat să se sinucidă cu 24 de pastile, care însă nu şi-au făcut efectul, aşa că varianta înecului s-a prefigurat a fi mai sigură. Corpul femeii a fost găsit după câteva zile de căutări. Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal în care se fac cercetări.

“Vom trimite corpul la institutul de Medicină Legală pentru necropsie, pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc decesul”, a precizat Elena Bulgărea, de la Poliţia Neamţ. Din cercetările reporterilor „Ziarului de Iaşi“, notăriţa trăia cu un stres teribil de când intrase în “colimatorul” Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Averea acesteia se afla sub sechestru asigurator încă din anul 2012. Mai precis, notăriţei i-a fost pus sechestru pe casă şi terenuri din 2012, sechestrul fiind pus până la concurenţa sumei de 1.102.051 lei, adică 308.180 euro. Notăriţa are o casă în suprafaţă de 243 de metri pătraţi pe o suprafaţă de teren de 715 metri pătraţi, pe strada Banat, din municipiul Iaşi.

 

Strada se află lângă piaţa Păcurari, la câţiva paşi de Grădina Botanică. Ea locuia singură în această casă. Lidia Vieru a cumpărat acest teren în anul 2006, iar casa a fost finalizată în anul 2011. În privinţa cabinetului notarial din Podu Iloaiei, unde activa notăriţa, acesta era deja ipotecat la BCR pentru un credit. Apartamentul  are suprafaţa de 80 de metri pătraţi, adică patru camere. În martie 2009, apartamentul din Podu Iloaiei a fost ipotecat pentru un credit de 75.000 de euro, apoi din 2012, şi pe acesta a fost instituit sechestru de către procurorii DNA. Notăriţa mai deţinea două terenuri în zona Bucium, dintre care unul în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar celălalt, de 640 metri. Şi pe acestea avea pus sechestru. Ieri, reporterii au mers la casa acesteia de lângă Grădina Botanică. în curtea casei, copiii notăriţei au adus maşina mamei lor, găsită în Poiana Teiului, pe malul lacului Bicaz. 

Motivul sinuciderii a fost sentinţa primită de la judecători: opt ani de închisoare într-un dosar cu tranzacţii de terenuri. Femeia a spus într-un bilet de adio că a încercat să se sinucidă şi cu pastile, însă nu şi-au făcut efectul astfel că a ales să se arunce în apele lacului Izvorul Muntelui (Bicaz). În afară de scrisoarea de adio lăsată copiilor la casa din Păcurari, femeia şi-a scris şi ultimile gânduri pe o foaie găsită în maşina femeii. În scrisoarea de adio lăsată acasă, aceasta le-a transmis celor doi copii pe care i-a lăsat în urmă că îi iubeşte şi că îi pare rău pentru gestul său. Însă nu se poate împăca cu faptul că a primit opt ani de detenţie, că a făcut tot posibilul să îşi demonstreze nevinovăţia, însă nu a reuşit. 

Sursa Foto: Constantin Ciofu

 

 

 

 

 

Comentarii