IMAGINI: O mansardă neautorizată din Canta s-a făcut scrum în câteva minute

sâmbătă, 09 aprilie 2016, 01:57
2 MIN

Era fără autorizaţie, aşa cum sunt majoritatea construcţiilor de pe blocurile ieşene. Apa folosită de pompieri s-a infiltrat la ultimul etaj.

Incendiul de joi noaptea în care s-a făcut scrum şarpanta de lemn a unui bloc din Canta a pus pe gânduri mulţi ieşeni. O mare parte a acestor construcţii nu au fost autorizate de către Primărie, cum este şi cazul celei care a ars, aflată pe blocul 457 de pe stradela Canta.

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au verificat baza de date a Serviciului Urbanism pentru perioada 2007 – 2016 şi nu există emisă autorizaţie de către Pri­măria Municipiului Iaşi pentru mansardă. De fapt, pe blocul respectiv se afla o magazie de lemn care s-a aprins rapid. Când locatarii au sunat la pompieri, magazia ardea cu flăcări mari.

În câteva minute, lo­catarii au ieşit afară, mai puţin o pensionară de la etajul patru. Pompierii au precizat că în urma primelor verificări s-a constatat că incendiul a pornit de la un cablu electric defect sau neizolat.

„În data de 7 aprilie, la ora 23.22, Detaşamentul 1 Pompieri, în colaborare cu Detaşamentul 2, a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui bloc situat în municipiul Iaşi. Au ars aproximativ 50 de metri pătraţi de acoperiş din căpriori şi grinzi din lemn, tavanul din scândură şi învelitoare din tablă zincată, aproximativ 50 kilograme de textile, 100 kilograme de hârtie, o saltea, o fereastră şi două uşi“, au precizat reprezentanţii ISU

Incendiul a fost stins rapid, însă mai mulţi locatari de la etajele superioare s-au plâns că apa folosită de către pompieri le-a afectat locuinţele. „Mi-a intrat apă prin balcon, şi cred că şi izolaţia de sus a fost afectată. Va trebui refăcută, vor trebui alţi bani“, a spus un locatar.

Reprezentanţii pompierilor au precizat că autorizaţiile sunt emise de către primărie. „Construcţiile respective nu intră sub incidenţa legii autorizării ISU“, a spus şi Silvia Bolohan, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Comentarii