IMAGINI ŞOCANTE: Două accidente mortale trase la indigo între Tomeşti şi Iaşi

marți, 04 noiembrie 2014, 12:01
4 MIN

Ieri, şoferul unui Fiat Doblo a făcut o depăşire riscantă şi, la 120 km/h, a intrat într-un camion.

În ultimele patru zile, pe şoselele din Iaşi şi-au pierdut viaţa patru persoane, dintre care două fără nici o vină. Trei accidente mortale au fost produse de şoferi beţi iar al patrulea s-a datorat vitezei. Ultimul accident a avut loc ieri-dimineaţă, când şoferul unui Fiat Doblo, maşină aparţinând unei firme de distribuţie, gonea nebuneşte dinspre Tomeşti către Iaşi. Mihai Vatamanu, în vârstă de 59 de ani, a intrat într-o depăşire riscantă a unei autoutilitare, cu viteza de 120 km/h, fără să se asigure. Manevra bărbatului nu a fost finalizată deoarece a fost surprins de un camion care circula pe contrasens. Şoferii autoutilitarei şi camionului au relatat ceea ce au văzut ei. “Am văzut manevra de depăşire şi putea să o finalizeze. Numai că avea o viteză foarte mare. Eu am tras puternic de volan dreapta, celălalt şofer la fel, ca să-i lăsăm loc să se strecoare printre noi. Numai că s-a izbit puternic în mine, nu am avut ce să mai fac”, a spus şoferul camionului de care s-a izbit violent autoturismul Fiat Doblo. Bărbatul din maşină a fost scos de pompierii de la descarcerare, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare la care a fost supus de către medicii de la Ambulanţă şi a decedat în scurt timp. Poliţiştii au găsit în autoturismul Fiat o sumă mare de bani, provenită din distribuţie.

Un accident asemănător a avut loc sâmbătă noaptea, la jumătate de kilomeri distanţă de cel produs ieri, la Tomeşti. Dinamica accidentului a fost aproape asemănătoare: şoferul unui Peugeot care circula dinspre Tomeşti către Iaşi a efectuat o depăşire neregulamentară, fără să se asigure, şi a fost surprins de un taxi care circula pe contrasens. Bărbatul din Peugeot circula cu viteză foarte mare şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a tras de volan dreapta, dar a atins uşor taxiul, însă şoferul acestuia din urmă, care circula şi el cu viteză, nu a putut păstra direcţia şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în plin, într-un microbuz maxi-taxi, în care se aflau mai mulţi călători. Şoferul taximetrului, un tânăr în vârstă de 33 de ani, a decedat pe loc, iar cinci călători din microbuz au fost răniţi uşor. Culmea, şoferul autoturismului Peugeot a fugit de la locul accidentului, dar apoi a revenit. Bărbatul a fost reţinut ieri pentru 24 de ore. (Amănunte de AICI)

 

Alţi morţi pe şosele

Tot sâmbătă noaptea, un alt accident mortal a avut loc la ieşirea din Holboca, unde şoferul unui autoturism nu a redus viteza într-o curbă şi s-a răsturnat într-un şanţ. În acest accident, un pasager în vârstă de 35 de ani decedat, iar alţi trei au fost răniţi uşor. Şoferul avea 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În al patrulea accident mortal, un adolescent în vârstă de 18 ani a fost luat pe sus la propriu, de un şofer beat, pe şoseaua Ciric, duminică seara. Cezar Boţolan a fost accidentat mortal de şoferul unui Opel, care consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Dan Trofin, şoferul Opel-ului, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii de la rutieră, apoi ieri, judecătorii au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, ieşindu-i o concentraţie de alcool în aer de 0,62 mg/l alcool pur. (Amănunte AICI)

Şeful Serviciului Rutier Iaşi spune că accidentele s-au datorat vitezei şi consumului de alcool. “Nu avem cum să fim prezenţi pe toate drumurile din judeţ şi la orice oră pentru a preîntâmpina accidentele. Şoferii trebuie să mai şi respecte legislaţia. Trei accidente s-au produs pe fondul consumului de alcool. Accidentul de astăzi (n.r. – ieri) de la Tomeşti a fost produs de un şofer cu experienţă, fără antecedente rutiere. Avea experienţa necesară pentru evitarea acestuia”, a spus comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful Serviciului Rutier Iaşi.

Comentarii