În atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului: Fetiţă de 6 ani hrănită cu alcool

marți, 04 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 În atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului: Fetiţă de 6 ani hrănită cu alcool

Cazul unei fetiţe în vârstă de şase ani, în comă alcoolică, a stârnit un adevărat scandal în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria“. Minora, din localitatea Mirosloveşti, a mers alături de rude la un praznic, unde membrii familiei au mâncat şi au consumat băuturi alcoolice. Fata a fost lăsată nesupravegheată mai mult timp, perioadă în care a băut şi ea din sticlele cu vin. La un moment dat, acesteia i s-a făcut rău şi a leşinat, fiind transportat-o în unitatea medicală. Alături de copilă, la spital au venit şase persoane, printre care şi tatăl pus pe scandal, care se afla în stare de ebrietate.

Medicii spun că, deşi era într-o stare avansată, el ducea pe braţe un copil de şase luni. A început s-o strige pe soţia sa, fără a ţine cont de faptul că se află într-un spital, unde sunt copii şi aparţinători, cerându-i acesteia să hrănească copilul care plângea. „Pacienta a ajuns la noi sub influenţa băuturilor alcoolice, dar era şi subnutrită. Ea a fost adusă la spital de mai multe persoane, iar unele nu s-au comportat adecvat, ţinând cont că se aflau într-o unitate spitalicească. Micuţa a primit îngrijiri medicale de urgenţă, iar după administrarea tratamentului şi-a revenit. Starea ei este bună, dar a rămas internată la Toxicologie, pentru tratament şi supraveghere“, a declarat dr. Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

În acest caz, medicii au sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a demarat o anchetă, având în vedere că fata nu era doar băută, ci şi hrănită necores­punzător.
 

Comentarii