De Business

Punem punctul pe știi

În loc să aducă comenzi combinatului directorul Fortus se războieşte cu presa

joi, 05 martie 2015, 02:50
3 MIN
 În loc să aducă comenzi combinatului directorul Fortus se războieşte cu presa

 Seful combinatului ieşean a reacţionat la un articol public în ediţia de ieri a „Ziarului de Iaşi”. In loc însă să recunoască propria plângere făcută la adresa Primăriei, care este în posesia cotidianului nostru, directorul firmei face acuzaţii nefondate.

Directorul executiv de la Fortus a reacţionat după articolul apărut în ediţia de ieri a „Ziarului de Iaşi”, referitor la o reclamaţie trimisă de Gheorghe Chişcă la Cancelaria primului ministru împotriva Primăriei conduse de Gheorghe Nichita. În material, „Ziarul de Iaşi” a publicat informaţii dintr-o copie a documentului oficial transmis de Gheorghe Chişcă, însă directorul Fortus face acuzaţii fără să aibâ nici o legătură cu realitatea. „Constatăm faptul că, prin articolele publicate, dar nedocumentate, Ziarul de laşi manifestă o atitudine ostilă faţă de S.C. Fortus S.A., cu o pronunţată tendinţă negativă, dar fără a lua nota asupra situaţiilor şi acţiunilor concrete întreprinse de S.C. Fortus S.A., în vederea accelerării procedurii de reorganizare judiciară, cu sprijinul AAAS Bucureşti şi Primăriei laşi”, a precizat în dreptul la replică Gheorghe Chişcă.

În fapt, Chişcă se declara nemulţumit în adresa trimisă şefului Cancelariei prim-ministrului de faptul că Primăria nu vrea să renunţe la hala turnătorie de fontă, pe care ar trebui să o preia prin procedura de dare în plată în contul datoriilor cu scopul de a construi un parc tehnologic, deşi există o ofertă concretă de a fi cumpărată cu 1,5 milioane euro direct de la Fortus. A menţionat Chişcă în adresă că şi Primăria, dacă ar prelua-o, tot nu s-ar putea folosi de ea din cauza stării degradante în care se află, şi astfel ar fi nevoită să o vândă tot la fier vechi. În ediţia de ieri, primarul Gheorghe Nichita a comentat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu înţelege demersul directorului Gheorghe Chişcă, menţionând că nu intenţionează „să vândă activele statului”, ci doar să construiască un parc industrial.

În replică, directorul Gheoghe Chişcă a precizat prin intermediul unui drept la replică faptul că relaţia de colaborare dintre Fortus, societate în insolvenţă, şi Primăria Iaşi, unul din cei mai importanţi creditori, nu este tensionată. „Prin prezenta, vă aducem Ia cunoştinţă, spre informare şi documentare, faptul că S.C. FORTUS S.A. se află într-o deplină colaborare cu Primăria laşi în vederea implementării unor strategii aferente Planului de reorganizare judiciară, în mod special privind identificarea şi conservarea activelor ce vor fi destinate Parcului industrial Fortus. Primăria laşi şi-a exprimat acordul ca stingerea creanţei pe care o deţine în prezent Ia S.C. Fortus S.A. să fie efectuată prin parcurgerea procedurii de dare în plată a unor bunuri ce fac parte din activul nefuncţional al S.C. Fortus S.A. laşi, în conformitate cu prevederile Legii 85/2006 a insolvenţei”, a precizat Chişcă.

 

Comentarii