Inaintea debutului la Wimbledon: Simona Halep, subiect de studiu in New York Times

marți, 24 iunie 2014, 11:28
2 MIN
 Inaintea debutului la Wimbledon: Simona Halep, subiect de studiu in New York Times

 

Finala de la Roland Garros a adus fata in fata doua extreme din tenisul mondial. Intre Halep si Sharapova sunt 20 de centimentri diferenta in inaltime si mai bine de 10 ani in tenis, insa acest dezechilibru in cifre a adus una dintre cele mai echilibrate finale din istoria turneului.

"Asa ceva nici macar nu este drept", comenta Mary Carillo la microfonul televiziunii americane care a transmis turneul de la Roland Garros in SUA. Remarca a fost facuta in startul meciului, cand Maria Sharapova si Halep isi dadeau mana la fileu, clipa in care diferenta de inaltime dintre cele doua jucatoare a devenit mai mult decat evidenta.

Mary Carillo reusea in 1977 sa castige turneul de la Roland Garros la dublu-mixt, alaturi de John McEnroe, in fata romancei Florenta Mihai, care juca imrpeuna cu columbianul Ivan Molina.

Remarca unei jucatoare atat de experimentate a atras atentia jurnalistilor de la New York Times, care scriu despre modul in care Halep a reusit sa distruga una dintre cele mai raspandite idei preconcepute din tenis: Jucatoarele inalte sunt mai bune.

"Acest trend al jucatorilor mari este clar dominant in tenisul masculin, dar ceea ce este amuzant e ca jucatorii scunzi continua sa faca performanta. Meciul dintre Halep si Sharapova a fost echilibrat. A fost cea mai competitiva finala de la Roland Garros din ultimul deceniu. Iar Halep, care va debuta la Wimbledon luni (n.r.: 24 iunie), nu este singura."

"Cibulkova este o jucatoare mica ce a reusit sa joace finala de la Australian Open in ianuarie, si ramane in top 10. Sara Errani, o fosta finalista de French Open, e un pic mai inalta, dar a reusit sa joace finala de la Roma si este pe locul 14.", scrie New York Times despre jucatoarele "mici" din tenis, care au reusit performante uriase.

 

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

 

Comentarii