Înălţimea unui bloc din Centru, redusă cu 6 metri după ce vecinii au protestat

joi, 12 mai 2016, 01:59
1 MIN
 Înălţimea unui bloc din Centru, redusă cu 6 metri după ce vecinii au protestat

Un nou bloc va fi construit într-o zonă în care actualii proprietari de locuinţe, cu regim mic de înălţime, protestează vehement împotriva unor astfel de construcţii. 

Este vorba de zona din apropierea Palas, delimitată de străzile Sf. Lazăr – Melodiei – Smârdan. În partea centrală a acestei zone, pe strada Moldovei, Primăria pregăteşte autorizarea unui imobil de patru etaje, investiţie a omului de afaceri Cristinel Niculiţă. Iniţial, blocul urma să aibă şase etaje, dar protestele cetăţenilor au determinat reducerea înălţimii de la 21 metri la 15 metri.

Documentaţia urbanistică a intrat în circuitul legal de avizare a municipalităţii cu mai multe condiţii. Printre acestea se numără amenajarea parterului blocului exclusiv pentru parcări şi interzicerea unei supraetajări ulterioare. Propunerea urbanistică este depusă încă din anul 2014 la Primărie, dar avizarea documentaţiei a întârziat în contextul opoziţiei vecinilor.

În perimetrul delimitat de străzile Sf. Lazăr – Melodiei – Smârdan au fost construite, în urmă cu mai mulţi ani, locuinţe cu regim mic de înălţime (parter şi etaj). Însă dezvoltarea pe care a cunoscut-o zona odată cu deschiderea complexului Palas a atras atenţia oamenilor de afaceri care, în ultimii ani, au construit imobile cu regim de înălţime mare.

Comentarii