Încă un nume pe lista fraţilor Iaşului: Uppsala

vineri, 04 decembrie 2015, 02:52
2 MIN
 Încă un nume pe lista fraţilor Iaşului: Uppsala

Primăria vrea să adauge încă un nume pe lista oraşelor cu care Iaşul are încheiate protocoale de înfrăţire.  

Cu ocazia unui eveniment desfăşurat ieri pe pietonalul Ştefan cel Mare, la care a participat şi ambasadorul Suediei în România, Anne Lindahl Kenny, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat intenţia de a înfrăţi Iaşul cu un mare centru universitar suedez.Vom încerca să facem un proiect de înfrăţire cu oraşul Uppsala, un centru universitar din Suedia, şi avem promisiunea că prima delegaţie comercială suedeză se va opri şi la Iaşi, ţinând cont şi de faptul că am înfiinţat un compartiment specializat pe cooperare economică în cadrul primăriei”, a declarat Chirica.

Ambasadorul Suediei în România s-a aflat la Iaşi pentru a participa la împodobirea „Bradului Speranţei”, amplasat în faţa primăriei, în cadrul unei acţiuni a Fundaţiei „Star of Hope”, organizaţie care beneficiază de sprijinul autorităţilor locale şi al celor suedeze. Manifestarea de pe pietonal a făcut parte dintr-un proiect care are ca scop informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi.

Sunt foarte fericită să sărbătorim împreună 25 de ani de muncă şi să aduceţi în atenţie persoanele cu dizabilităţi. Sărbătorim cooperarea cu Iaşi, societatea trebuie angajată în astfel de acţiuni ca persoanele cu dizabilităţi să aibă acces normal la educaţie, sănătate sau locuri de muncă”, a menţionat ambasadorul Suediei. 

Comentarii