Încă un succes pentru Mergea şi Bopanna

miercuri, 18 noiembrie 2015, 02:43
4 MIN
 Încă un succes pentru Mergea şi Bopanna

 Românul şi hindusul s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra

 
Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 8) s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce a obţinut, ieri, a doua victorie în turneu, scor 6-3, 7-6 în faţa cuplului Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), cap de serie numărul 4, în cadrul grupei A. După ce duminică au trecut de gemenii Bob şi Mike Bryan, cu 6-4, 6-3, Mergea şi Bopanna au acumulat a doua victorie în două seturi şi nu mai pot pierde calificarea în penultimul act al competiţiei de la O2 Arena. Învingătorii au avut în Rohan Bopanna un jucător într-o formă de excepţie, indianul servind şi evoluând cu creativitate şi precizie. Mai puţin exact decât de obicei, Mergea şi-a ajutat şi el echipa în anumite momente, dar şi-a pierdut serviciul în setul al doilea şi la un punct din tie-break. Mergea şi Bopanna au reuşit break-ul în game-ul al doilea al primului set, la Peers, apoi au închis setul cu 6-3, după 30 de minute. Adversarii au servit mai bine în setul al doilea şi au echilibrat jocul. Cu toate acestea, românul şi indianul au rupt echilibrul pe serviciului fratelui mai mare al lui Andy Murray, preluând conducerea cu 4-3. Însă perechea britanico-australiană a reuşit rebreak-ul pe serviciul lui Mergea. Cele două echipe şi-au făcut serviciul în continuare şi setul secund a ajuns la tie-break. Primii care au obţinut un minibreak au fost Murray şi Peers, pe serviciul lui Mergea, şi s-au distanţat la 4-2. Bopanna a jucat apoi extraordinar şi adversarii nu au mai reuşit decât un punct până la final. Scor final 6-3, 7-6, după 75 de minute de joc. Mergea şi Bopanna, vor juca, mâine, în ultima etapă a grupei A împotriva echipei italiene Simone Bolelli/Fabio Fognini.
* Luni seara, în grupa B a turneului de simplu, Rafael Nadal l-a învins după 83 de minute, cu 6-3, 6-2 pe elveţianul Stanislas Wawrinka. Nadal şi Andy Murray au câte o victorie, în timp ce Wawrinka şi David Ferrer, n-au niciun punct. Astăzi, se dispută în grupa B (Ilie Năstase), partidele Nadal – Murray şi Wawrinka – Ferrer, Ieri, în grupa A (Stan Smith), japonezul Kei Nishikori a dispus cu 7-5, 3-6, 6-3, după două ore şi 23 de minute de cehul Tomas Berdych.
* Patricia Ţig (118 WTA) a ratat, ieri, calificarea în turul doi al turneului de la Taipei dotat cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari. Românca de 21 de ani a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 5-7, 6-1, 3-6, după o oră şi 55 de minute, de Kimiko Date-Krumm (Japonia, 45 de ani, 167), poziţia 167 în ierarhia mondială. Principala favorită de la Taipei este o altă jucătoare japoneză, Misaki Doi.
 
 
Fraţii Murray, în finala Cupei Davis
Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, ieri, că solicitarea federaţiei Marii Britanii de acordare a eligibilităţii pentru Cupa Davis slovenului Aljas Bedene va fi analizată în martie 2016, astfel că sportivul nu va putea evolua pentru echipa britanică în finala din acest an. În vârstă de 26 de ani, Bedene a jucat de trei ori în Cupa Davis pentru Slovenia, înainte a de a primi cetăţenia britanică, în martie. Însă actualul regulament al Cupei Davis le interzice jucătorilor să evolueze pentru altă ţară. Slovenul, care s-a stabilit la Londra în 2008, susţine că ar trebui exceptat de la această regulă, pentru că a intrat în vigoare la începutul acestui an, după ce el a solicitat cetăţenia britanică. Finala Cupei Davis, Belgia – Marea Britanie, programată între 27 şi 29 noiembrie, va avea loc la Flanders Expo din Gent,  pe zgură.
În echipa britanică au fost incluşi fraţii Andy şi Jamie Murray au fost incluşi în echipa Marii Britanii pentru finala Cupei Davis, conform listei pe care căpitanul nejucător Leon Smith a dat-o publicităţii marţi. Andy Murray, campionul olimpic en titre şi actualul număr 2 mondial, este jucătorul în care britanicii îşi pun cele mai mari speranţe în câştigarea "Salatierei de Argint", performanţă pe care tenisul din Albion nu a mai reuşit-o din 1936. Lider al echipei britanice, Andy Murray participă în prezent la Turneul Campionilor de la Londra. Alături de el, din lotul Marii Britanii mai fac parte fratele său Jamie (numărul 7 mondial la dublu), Dominic Inglot (nr.23 la dublu), James Ward (nr.155 la simplu), precum şi tânărul Kyle Edmund (20 ani, nr.99 la simplu), care a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute turneul challenger pe zgură de la Buenos Aires.  Marea Britanie şi Belgia au mai disputat finala Cupei Davis în anul 1904, victoria revenind atunci britanicilor, care s-au impus cu un categoric 5-0 la Wimbledon. Ultima întâlnire dintre echipele celor două ţări a avut loc în 2012, la Glasgow, când belgienii au câştigat cu 4-1, în sferturile de finală ale Grupei I a zonei Euro-Africane. Belgia, cu David Goffin, locul 16 ATP, şi Steve Darcis, locul 85 ATP acum, s-a calificat în ultimul act al Cupei Davis după victoria obţinută, la Bruxelles, în faţa Argentinei, scor 3-2. Din echipa belgiană mai fac parte Ruben Bemelmans (105) şi Kimmer Coppejans (131). La rândul lor, britanicii conduşi de Andy Murray s-au impus, la Glasgow, cu acelaşi scor, în faţa Australiei.
 
 

Comentarii