Începeţi campionatul la Piatra Neamţ?

joi, 23 octombrie 2014, 01:42
2 MIN
 Începeţi campionatul la Piatra Neamţ?

CSMS Iaşi joacă sâmbătă, cu Ceahlăul, o echipă aflată în mare suferinţă. În urmă cu opt ani, Poli a bătut cu 4-0 la Piatra Neamţ şi a pus punct unei serii de şapte meciuri fără victorie

 
15 octombrie 2006. Cu foarte multe absenţe în lot, Politehnica Iaşi învingea la Piteşti, cu 2-0, pe FC Argeş şi, după XI runde, urca pe locul VI al clasamentului primului eşalon, la doar două puncte de podium. Au urmat apoi şapte meciuri fără victorie, în care Iaşul a obţinut doar două remize şi a alunecat spre subsolul clasamentului. Antrenorul Ionuţ Popa şi-a trezit însă elevii înaintea ultimei partide oficiale a anului, a doua din retur, şi, pe 8 decembrie, Iaşul a zdrobit Ceahlăul, la Piatra Neamţ, 4-0! Poli a iernat astfel liniştit, pe locul X, şi, chiar dacă în ultimele şase runde ale campionatului nu a mai obţinut decât un punct, nu a avut nicio emoţie în a rămâne în Liga I.
După opt ani, fotbalul ieşean se află într-un nou moment de cumpănă. După XI etape, CSMS nu are nicio victorie şi se află pe locul XVII în Liga I, la şapte puncte de locul XII, primul neretrogradant, ocupat de Ceahlăul Piatra Neamţ. Sâmbătă, echipa ieşeană are un nou prilej excelent de a începe cu adevărat campionatul, urmând a se duela cu nemţenii, chiar pe terenul pe care Poli scria istorie acum opt ani.
În ciuda problemelor cu care se confruntă, CSMS are câteva atuuri pe care le poate specula. Gazdele traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului din punct de vedere financiar, mai mulţi jucători dintre cei puţini de valoare rămaşi la echipă, în urma plecărilor intense din vară, fiind la un pas de a deveni liberi de contract. Apoi, euforia apărută după instalarea lui Florin Marin ca antrenor s-a stins, nemţenii obţinând doar două puncte în ultimele cinci runde, fapt care a crescut puternic presiunea în tabăra gazdelor.

Drept urmare, motive importante pentru a spera în pepetarea scenariului din 2006. O victorie la Piatra Neamţ ar putea face ca Iaşul să reintre în plutonul echipelor care au şanse să evadeze din subsol, mai ales că următoarea deplasare, în Giuleşti, va fi, ca şi cea de poimâine, accesibilă.

Comentarii