Colecţia Hexagon - carte de călătorie

„India în care am trăit”, de Alexandra David-Neel

luni, 29 iunie 2015, 01:12
2 MIN
 „India în care am trăit”, de Alexandra David-Neel

Cartea povesteşte prima călătorie în India a autoarei, pe când avea doar 22 de ani şi oferă o incursiune captivantă în misterele şi înţelepciunea Indiei.

Lectura romanelor lui Jules Verne, ore îndelungate petrecute la Muzeul de artă asiatica Guimet – aşa s-a născut pasiunea Alexandrei David-Neel pentru călătorii şi mai ales pentru Orient. Ca să-şi urmeze visul, a plecat de acasă şi s-a dedicat studiului sanscritei.

"India în care am trăit" povesteşte prima ei călătorie în India, la începutul secolului XX, pe când avea doar 22 de ani. Zeii hinduşi şi riturile dedicate lor; sistemul castelor şi abolirea „intangibilităţii” aşa-numiţilor paria; guru – o adevărată instituţie naţională care poate lua nenumărate forme; India modernă, cu problemele sociale şi crimele comise de fanatici; sfinţii „profesionişti” – asceţi, mistici, filosofi, pelerini…

Toate se regăsesc în cartea Alexandrei David-Neel, cea care se autointitulează „reporter orientalist” şi care ne oferă o incursiune captivantă în misterele şi înţelepciunea Indiei.

DESPRE AUTOR

Alexandra David‑Neel (1868‑1969) a fost o exploratoare franco-belgiană. După o primă călătorie în India la vârsta de 22 de ani şi după o scurtă carieră de solistă de operă şi jurnalistă, se dedică studiului religiilor orientale. Între 1911 si 1946 face mai multe călătorii în Asia. Este renumită pentru vizita sa în Lhasa în 1924, când oraşul le era interzis străinilor. A scris peste 30 de cărţi despre religia orientală şi jurnale de călătorie. La Editura Polirom au mai apărut În inima Munţilor Himalaya (2014), Mistici şi magicieni în Tibet (2014) şi India în care am trăit (2014).

În ultima marţi din fiecare lună, Ziarul de Iaşi îţi aduce colectia „Hexagon": scriitori prestigiosi povestesc despre oameni, obiceiuri şi locuri de pe întreg globul.

De marţi, 28 iulie 2015, la toate chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "India în care am trăit", de Alexandra David-Neel.

Pret: 10 lei

Partener: Compania Antibiotice – 60 de ani de continuitate şi performanţă românească

Comentarii