Inedit: protest paşnic, 40 de zile, pe Ştefan cel Mare, împotriva avorturilor

miercuri, 01 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Inedit: protest paşnic, 40 de zile, pe Ştefan cel Mare, împotriva avorturilor

Tinerii creştini, atât catolici, cât şi ortodocşi, vor milita împotriva avorturilor, oferind consultanţă psihologică şi financiară pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate.

La Iaşi va avea loc una dintre cele mai mari mişcări la nivel internaţional, o campanie „40 de zile pentru viaţă“, care va începe pe 1 martie şi se va încheia pe 9 aprilie. Timp de 40 de zile, cel puţin 200 de persoane vor sta câte 12 ore pe zi pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona cubului metalic, pentru a protesta paşnic pentru încetarea avorturilor. La manifestare sunt co-organizatori majoritatea asociaţiilor catolice şi ortodoxe care promovează lupta împotriva avorturilor.

„Sunt invitaţi să ia parte la iniţiativă toţi cei care preţuiesc viaţa, care dau valoare demnităţii umane şi care se simt responsabili să apere fiinţa umană, indiferent de statutul acesteia“, au precizat organizatorii. Evenimentul de lansare a acestei campanii a avut loc aseară, de la ora 18.30, în Sala de Conferinţă 502 din Corpul R al Universităţii „Cuza“. Campania este coordonată în Iaşi de Benedicta Toma, studentă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a UAIC, alături de o echipă de tineri ieşeni de diferite confesiuni creştine. „Iniţiativa vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare şi la răspândirea acestui fenomen îngrijorător în ultimii ani. Misiunea campaniei este de a mobiliza confesiunile creştine, într-un spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor şi minţilor dinspre o cultură a morţii înspre cea a vieţii, punând astfel capăt avorturilor“, au adăugat organizatorii. Aceştia vor fi în stradă într-o mişcare de post, veghe şi rugăciune începând de mâine dimineaţă, de la ora 7, şi vor avea la ei pancarte cu mesaje pro-viaţă, materiale informative şi îndrumare către modalităţi de intervenţie pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate.

Organzatorii de la Iaşi oferă consultaţii şi ecografii gratuite la clinica Providenţa, consiliere psihologică, pre şi postnatală, maternală, dar şi juridică pentru mame, fiind şi un autor financiar pentru acele femei care sunt constrânse să avorteze din cauza situaţiei materiale precare în care se află. Este prima ediţie care se organizează la Iaşi, iar conform unor cifre furnizate de organizatori fără a preciza o sursă exact, în ultimii 60 de ani numărul copiilor avortaţi în România ar depăşi populaţia ţării şi ne-ar clasa pe locul II în lume. În 2014, susţin aceştia, în judeţ au fost avortaţi peste 2.000 de copii, o medie de peste şase pe zi. Evenimentul va fi organizat în paralel în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Baia Mare.

Comentarii