Înscăunare cu viteza melcului

marți, 05 iulie 2016, 01:43
3 MIN
 Înscăunare cu viteza melcului

 Doar 1000 de scaune noi au fost montate pe stadionul “Emil Alexandrescu” * problema e generată de numărul insuficient de scaune care sunt livrate

 
 
Lucrările de modernizare a stadionului “Emil Alexandrescu” se desfăşoară într-un ritm lent. Ieri la prânz, nimeni nu monta scaune noi, din simplul motiv că nu exista materie primă. “Dimineaţă, în ceva mai bine de trei ore, am montat 300 de scaune. Apoi, ne-am oprit, pentru că nu mai aveam scaune. Am înţeles că vor mai fi aduse altele luni seară şi altele – marţi dimineaţă” a spus una dintre persoanele care lucrează la stadion.
Conform unor estimări, până ieri fuseseră montate doar 1 000 de scaune noi, care respectă cerinţele UEFA. Ţinând cont de faptul că scaunele de la tribuna 0, în număr de 360, erau regulamentare, rezultă că Iaşul nu va avea emoţii în privinţa disputării manşei întâi a duelului cu Hajduk Split, din turul II preliminar al Europa League, pe stadionul “Emil Alexandrescu”. Asta pentru că forul european a cerut ca arena din Copou să aibă minimum 1 500 de scaune la meciul de pe 14 iulie, astăzi fiind prevăzută montarea a cel puţn 300 de scaune.
Problema va fi în ceea ce priveşte numărul spectatorilor care vor putea urmări primul duel european din istoria oraşului, CSMS având dreptul să vândă bilete doar pentru zonele în care există scaune regulamentare. Ţinând cont de ritmul lucrărilor, reprezentanţii CSMS sunt siguri că nu vor putea pune în vânzare tichete pentru întreg stadionul, care are o capacitate de 11 300 de locuri.
În altă ordine de idei, în cantonamentul echipei ieşene de la Bolu (Turcia) a început numărătoare inversă a zilelor rămase până la finalul stagiului de pregătire centralizată. “Au fost două săptămâni extrem de intense. S-a lucrat foarte bine, însă s-a acumulat o mare oboseală fizică şi psihică. Abia aşteptăm să venim acasă şi să avem câteva zile libere” a spus unul dintre fotbaliştii ieşeni.
Reamintim, CSMS se va întoarce vineri acasă, după ce miercuri va disputa un test cu Fenerbahçe Istanbul. La întâlnirea cu galonata echipă turcă, antrenorul Nicolo Napoli s-ar putea să nu poată conta pe Lukacs Böle, care acuză, în continuare, unele dureri, la schimbările de direcţie şi Narcis Bădic, care s-a antrenat separat ieri dimineaţă, după ce s-a lovit în timpul amicalului cu FC Voluntari, disputat duminică.
La revenirea acasă, echipa ieşeană ar putea purta alt nume. La şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va fi luată în discuţie şi solicitarea CSMS de schimbare a denumirii. După cum v-am mai informat, varianta cerută de oficialii grupării din Copou este Fotbal Club Municipal Politehnica. 

    

Comentarii