Inspecția Judiciară se autosesizează cu privire la competența Parchetului privind decesul polițistului Gigină

joi, 29 octombrie 2015, 18:03
1 MIN
 Inspecția Judiciară se autosesizează cu privire la competența Parchetului privind decesul polițistului Gigină

Inspecția Judiciară a informat joi că s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile încălcări ale dispozițiilor procedurale referitoare la competența de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale în dosarul vizând decesul polițistului Bogdan Gigină, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

 "Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 29 octombrie, cu privire la posibile încălcări ale dispozițiilor procedurale referitoare la competența de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliție Bogdan Gigină, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Lucrarea a fost înregistrată la Direcția de inspecție judiciară pentru procurori", se arată într-un comunicat al IJ.

IJ precizează că verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispozițiile art.45 alin.2,3 și 4 lit. b din Legea 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii și ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție de către Inspecția Judiciară.

"Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competența Inspecției Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) și (4) din Legea 317/ 2004 privind CSM, republicată, ‘de a stabili dacă există indiciile săvârșirii de către magistrați a unei abateri disciplinare și de a se pronunța după caz, în funcție de rezultatul verificărilor’", menționează IJ. (Agerpres)

Comentarii