Interlopii care au pretins bani în numele judecătorilor, arestaţi preventiv

luni, 15 iulie 2013, 01:50
3 MIN
 Interlopii care au pretins bani în numele judecătorilor, arestaţi preventiv

Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, şi Gheorghe Clapon vor sta după gratii pentru 29 de zile

 

După o şedinţă de judecată maraton, Tribunalul Iaşi a decis, sâmbătă noaptea, să emită mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei trei interlopi din Iaşi acuzaţi de trafic de influenţă. Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Rusu (unul dintre fraţii Corduneanu) şi Gheorghe Clapon, sunt acuzaţi de procurorul Emilian Eva de la DNA că ar fi pretins şi primit de la Mihaela Pavăl suma de 40.000 de euro. Cei trei i-ar fi promis, susţine DNA, că vor interveni pe lângă judecătorii Dan Anton şi Elena Scriminţchi în scopul de o scăpa de puşcărie pe Pavăl, condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare.
 
 
În cursul zilei de sâmbătă, fraţii Corduneanu au venit şi ei la Tribunal pentru a-l susţine pe Gelu Corduneanu (acum având numele Gheorghe Rusu). Costel Corduneanu a precizat de mai multe ori, în discuţiile cu jurnaliştii, că justiţia din Iaşi nu îşi face treaba şi că în acest dosar procurorul DNA nu se bazează decât pe mărturia unui infractor şi nu a unui om cinstit. Imediat după pronunţarea sentinţei, avocaţii celor trei inculpaţi au declarat recurs, acesta urmând a fi judecat săptămâna aceasta.
 
“Aceşti bani nu au legătură cu nici un judecător. Sunt bani pe care clientul meu i-a luat cu împrumut şi care urmau să fie returnaţi în octombrie. În referatul procurorilor DNA se arată că este vorba de 40.000 de euro, însă Gheorghe Clapon a împumutat doar 20.000 de euro. Mă întreb unde sunt restul de bani. De asemenea, nu s-a făcut vreun flagrant, totul e interpretabil”, a declarat pentru Mediafax Dragomir Tomaşeschi, avocatul lui Clapon.
 

Judecătorii, audiaţi la DNA

 
Înainte ca cei trei interlopi să fie anchetaţi, cei doi judecători de la Curtea de Apel ale căror nume au fost invocate au fost chemaţi la DNA pentru declaraţii. Dan Anton şi Elena Scriminţchi au calitate de martori în dosar. “Am fost chemat la Serviciul Teritorial Iaşi al DNA, în calitate de martor, pentru a da declaraţii în dosarul 20/P/2013. Consider că depunerea de mărturii în dosarele organelor abilitate ale statului este un serviciu legalmente datorat justiţiei de către orice cetăţean. Ca şi cetăţean responsabil, m-am prezentat la ora stabilită şi procedura a decurs în cele mai bune condiţii”, a declarat, pentru “Ziarul de Iaşi”, judecătorul Dan Anton.
 
 
Potrivit DNA, cei trei interlopi ar fi pretins în faţa Mihaelei Pavăl (fostă Moise), fiica vitregă a comisarului Dorel Isăilă (fost şef la Secţia 5 de Poliţie), suma de 40.000 de euro. Banii ar fi fost primiţi de la Pavăl în două tranşe, înainte ca aceasta să facă denunţ la DNA.
 
 
“În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Cristodorescu Tiberiu – Francisc şi Clapon Gheorghe, cu sprijinul inculpatului Rusu Gheorghe (fost Corduneanu), au pretins de la o persoană denunţătoare (inculpată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare cu executare) suma totală de 40.300 euro, din care au primit, în două tranşe egale, suma de 40.000 euro, lăsând-o să creadă că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei”, a precizat DNA.

GALERIE FOTO

 

Comentarii