Inventar al pădurilor ce aparţin Iaşului: care e cea mai mare şi care e cea mai mică?

marți, 28 martie 2017, 01:50
1 MIN
 Inventar al pădurilor ce aparţin Iaşului: care e cea mai mare şi care e cea mai mică?

Primăria caută o firmă care să inventarieze starea pădurilor de pe raza administrativă a oraşului. În prezent, suprafaţa forestieră a Iaşului ajunge la aproape 400 hectare, păduri fiind în zone precum Breazu (8,5 ha), Munteni (11,95 ha), Brânduşa (36,82 ha), Ţicău – poligon (45,63 ha), Ţicău – pârtie de schi (48,75 ha) şi Ciric (234,68 ha). 

„Amenajarea pădurilor sau «Amenajamentul» reprezintă un ansamblu de preocupări şi măsuri menite să asigure aducerea şi păstrarea pădurilor în stare corespunzătoare din punct de vedere al funcţiilor ecologice, economice şi sociale pe care acestea le îndeplinesc“, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de selectare a unei firme de profil.

Conform documentaţiei, valoarea estimată a contractului se ridică la 23.3000 lei, iar ofertele pot fi transmise municipalităţii cel târziu pe 4 aprilie. Firma desemnată câştigătoare va întocmi hărţi ale fondului forestier în Sistemul Geografic Informaţional (GIS), iar toate datele colectate şi prelucrate vor fi furnizate Primăriei sub forma unei baze de date. Termenul de elaborare a documentelor este de 6 luni de la semnarea contractului. Criteriul de atribuire a licitaţiei este preţul cel mai scăzut, ultima etapă a procedurii fiind electronică. 

Comentarii