Invitaţi de marcă la festivalul de teatru pentru publicul tânăr

vineri, 16 august 2013, 01:50
2 MIN
 Invitaţi de marcă la festivalul de teatru pentru publicul tânăr

Zeci de artişti din Marea Britanie, Germania, Italia, Rusia, Franţa, Cehia, Olanda, Polonia, Ucraina  sunt aşteptaţi în luna octombrie la Iaşi pentru a participa la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Cea de-a şasea ediţie a evenimentului organizat de Teatrul „Luceafărul“ va debuta pe 5 octombrie, oaspeţii – vedetă din acest an fiind Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Sibiu, Teatrul Act şi Teatrul Nottara. În cele şapte zile de festival, teatrele invitate vor prezenta seara, cu începere de la ora 19, spectacole pentru tineret şi adulţi.

„Singura manifestare teatrală de asemenea amploare internaţională din regiune şi una dintre foarte puţinele de gen din ţară, evenimentul a atras pe ediţie circa 200 de artişti şi specialişti din întreaga lume, aplaudaţi de aproximativ 8.000 de spectatori în sălile teatrului şi în spaţii neconvenţionale – pieţe, parcuri, Baia Turcească, autobuz, cartiere. Pentru a evita intrarea în previzibil, fiecare ediţie a FITPT are câte un generic, în 2013 acesta fiind LUDIC“, a detaliat Oltiţa Cîntec, director artistic al Teatrului „Luceafărul“.

Sub acest concept, publicul va viziona spectacole pentru toate vârstele, de la preşcolari la adulţi. În programul evenimentului sunt bifate piese de teatru, muzicale, ventrilocie, cabaret, multimedia, coregrafie, spectacole – lectură, filme documentare, întâlniri cu artiştii, lansări de carte, expoziţii.

Ziua de 5 octombrie va fi dedicată Marii Britanii, întrucât deschiderea festivalului coincide cu împlinirea a 75 de ani de când British Council activează în România. Astfel, în seara respectivă vor evolua trupa Noisy Oyster şi trupa „Luceafărul“, care şi-a orientat repertoriul către Oscar Wilde.

Momentele de vârf ale ediţiilor precedente vor fi rememorate de publicul festivalului printr-un album special ce va fi lansat în perioada 5 – 11 octombrie.

Comentarii