Ion Iliescu: Traian Băsescu a încălcat Constituţia

duminică, 24 martie 2013, 15:54
2 MIN
 Ion Iliescu: Traian Băsescu a încălcat Constituţia

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Traian Băsescu a încălcat ieri Constituţia şi că relaţia pe care acesta o are cu PDL este “nefirească".

“Totul e la nelocul său în ceea ce a făcut Traian Băsescu – relaţia cu partidul său de suflet este total nefirească. A încălcat Constituţia, nu avea ce să caute la Congresul unui partid”, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a catalogat drept “imprudentă” afirmaţia făcută pe Facebook de Traian Băsescu, potrivit căreia va încuraja formarea unui nou partid.

“Este imprudentă o asemenea declaraţie că va construi un nou partid de dreapta. Trebuia să aştepte să îşi încheie mandatul de preşedinte. De pe poziţia de pe care se află este nefirească o asemenea declaraţie”, a conchis Iliescu, care a evitat să spună dacă se impune o nouă suspendare a lui Traian Băsescu.

Viorel Hrebenciuc a spus că la cum „arată lucrurile se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu". El a ţinut să precizeze că acest demers va trebui explicat cancelariilor internaţionale înainte de a fi declanşat. Totodată, el a adăugat că legislaţia privind demiterea preşedintelui Băsescu nu a fost schimbată, existând în continuare condiţia de prezenţă pentru validarea referendumului.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a afirmat că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia, dar el nu "va iniţia declanşarea unei proceduri de suspendare".

gandul.info

Comentarii