De Business

Punem punctul pe știi

Iulian Dascălu înfiinţează cu Atterbury Europe un fond financiar comun

sâmbătă, 17 iunie 2017, 01:50
4 MIN
 Iulian Dascălu înfiinţează cu Atterbury Europe un fond financiar comun

Prin această mişcare se consolidează poziţia companiei Iulius şi va accelera ritmul de creştere a proiectelor cu impact regional.

Compania Iulius, patronată de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, îşi consolidează poziţia de lider de piaţa mall-urilor din România. Societatea care deţine centrele comerciale Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara a înfiinţat cu împreună cu Atterbury Europe un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului mix Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează a fi demarate. Potrivit comunicatului publicat de Iulius, asocierea de tip joint venture cu Atterbury Europeva contribui la susţinerea strategiei de consolidare la nivel regional a reţelei de mall-uri creată sub brandul „Iulius Mall”, prin deţinerea în comun, în proporţie de 50% fiecare, a părţilor sociale aferente centrelor comerciale din cele patru oraşe deja amintite. În acelaşi document, conducerea Iulius indică faptul că parteneriatul va consolida „în mod fundamental poziţia dominantă pe care Iulius o are pe piaţa din România şi va accelera ritmul de creştere a proiectelor cu impact regional aflate în derulare, dar şi a celor viitoare”.

Proiecte regionale

Portofoliul companiei Iulius va fi administrat în continuare de aceeaşi echipă de specialişti în property management, se specifică în comunicat. „În ultimii 17 ani, compania Iulius s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referinţă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Împărtăşim aceeaşi viziune de business şi suntem convinşi că, împreună, ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

Care este strategia de investiţii

Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiţii cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud şi de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties. „Strategia de investiţii a Atterbury Europe urmăreşte să lucreze cu jucătorii de prim rang din ţările în care alegem să investim. Suntem încântaţi de faptul că prezenţa noastră în Europa, alături de legăturile pe care le avem cu Africa de Sud, a condus la asocierea cu grupul Iulius din România”, a declarat în document Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.

Cine este Atterbury Property Holdings

Atterbury Property Holdings a fost înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud, fiind un nume de top în domeniul investiţiilor şi dezvoltărilor imobiliare de pe întregul continent african şi dincolo de graniţele acestuia. Până în prezent, compania a dezvoltat proprietăţi comerciale, de retail şi rezidenţiale cu o suprafaţă totală de peste 1,5 milioane de metri pătraţi, iar divizia de property management administrează o suprafaţă închiriabilă de peste 800.000 de metri pătraţi. În 2014, prin Atterbury Europe, Atterbury Property Holdings a decis să investească pe segmentul de retail, în special în regiunea de est a Europei, aflată în plină dezvoltare, împreună cu Steinhoff International, retailer care produce, distribuie şi comercializează bunuri de uz casnic şi mărfuri generale în Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Africa şi Australia. „Împărtăşim culturi organizaţionale similare şi o pasiune comună pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare de înaltă calitate, cu precădere pe segmentul mixed use, aşadar aşteptăm cu interes să lucrăm cu grupul Iulius pentru a atinge împreună noi culmi ale succesului”, a adăugat Louis van der Watt, CEO al Atterbury Property Holdings din Africa de Sud.

Din ce este compus portofoliul Iulius

Înfiinţat în anul 1991, Iulius este singurul dezvoltator şi operator de proiecte de tip „mixed use” din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 de metri pătraţi de spaţii de retail şi 106.000 de metri pătraţi de spaţii office. Compania ieşeană a creat reţeaua naţională Iulius Mall şi ansamblul mixt Palas. În prezent, compania dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timişoara, al doilea de tip „mixed use” din portofoliu, după Palas Iaşi.

Comentarii