Jefuitorul de biserici din cartierele Mircea şi Alexandru, prins

vineri, 09 octombrie 2015, 01:53
1 MIN
 Jefuitorul de biserici din cartierele Mircea şi Alexandru, prins

Un hoţ care a reuşit să fure bani din cutia milei, din două biserici ieşene, a fost prins de poliţişti. Tânărul a reuşit să fure nu numai bani din cutia milei, dar şi obiecte de cult fără valoare şi aparatură electronică. 

Cele două biserici „prădate“ de hoţ sunt Biserica „Sfântul Nectarie“, din cartierul Mircea cel Bătrân, şi „Sfânta Vineri“, din Alexandru cel Bun, de la baza pasarelei pietonale peste linia ferată. „În lunile iulie şi septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în două biserici din municipiul Iaşi de unde au sustras obiecte de cult, aparatură electronică şi bani din cutia milei, valoarea prejudiciului fiind de 3.000 lei.
În urma sesizărilor, poliţiştii de la Secţia 1 au efectuat cercetări, fiind adus la cercetări V.F., de 22 de ani, din comuna Holboca. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate prin achitarea contravalorii lui de către bărbat. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului de comiterea faptelor, urmând ca dosarele penale să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.
 
 

Comentarii