Jucăm sigur în Copou

sâmbătă, 09 iulie 2016, 01:43
2 MIN
 Jucăm sigur în Copou

 

CSMS Iaşi s-a întors ieri acasă, după cantonamentul efectuat în Turcia. “Ziarul de Iaşi” a dialogat cu preşedintele clubului, Florin Prunea, pentru a afla concluziile stagiului de pregătire centralizată şi câteva repere noi legate de meciul tur cu Hajduk Split, din turul II preliminar al Europa League, care se va juca joia viitoare.
 
 
– Domnule preşedinte, cum au decurs lucrurile la Bolu?
– Sunt foarte mulţumit! Am avut condiţii foarte bune de cazare, masă, pregătire, cu terenuri exact lângă hotel, am jucat meciuri amicale cu echipe puternice, care evoluează în cupele europene, jucătorii s-au angrenat la maximum la efort. Atmosfera în echipă a fost excelentă, efectiv, m-am uitat cu plăcere la cum s-au antrenat băieţii.
 
– Probleme medicale?
– Din fericire, nimic grav. Caparco a depăşit lovitura din meciul cu Voluntari. Va repeta analizele săptămâna viitoare, însă suntem optimişti că totul va fi în regulă. Pe final, Ciucur şi Bădic au suferit uşoare accidentări, Böle şi-a revenit. Cred că tot lotul va fi apt în startul sezonului.
 
– Nu aţi folosit în niciun meci un jucător cu statut de under 21 pe toată durata partidei, aşa cum cere FRF.
– Noi încă sperăm să se renunţe la această regulă. Pe 12 iulie vom avea o Adunare Generală, 10 echipe din Liga I sunt împotriva regulii care ne obligă să folosim un jucător under 21 timp de 90 de minute. Nu poţi introduce peste noapte o asemenea regulă, nu suntem pregătiţi. De exemplu, Târşa sau Chelaru sunt talentaţi însă nu pot rezista fizic 90 de minute la ritmul Ligii I. Dacă-i forţăm, se poate întâmpla vreo nenorocire.
 
 
– Mai aduceţi vreun jucător?
– Dacă regula va fi menţinută, nu. Vom apela la tinerii din lot, chiar dacă va trebui să avem vreo trei locuri din lotul de 18 pentru ei. Dacă regula va fi scoasă, mai vizăm să aducem un atacant şi un mijlocaş central.
 
– Ce noutăţi aveţi în privinţa meciului cu Hajduk?
– Am îndeplinit cerinţele UEFA, jucăm în Copou. Cel mai probabil, meciul va începe la ora 21:00 şi va fi transmis de Digi Sport. Facem eforturi ca toate scaunele să fie montate, sunt optimist că acest lucru se va întâmpla.
 

    

Comentarii