Krokodil, drogul RUSESC care a îngrozit Europa şi SUA. Duce la moarte extrem de rapid. IMAGINI ÎNFIORĂTOARE

vineri, 01 noiembrie 2013, 13:55
4 MIN
 Krokodil, drogul RUSESC care a îngrozit Europa şi SUA. Duce la moarte extrem de rapid. IMAGINI ÎNFIORĂTOARE

Carnea aflată în putrefacţie, solzii de reptilă, creierul "prăjit" şi decesul după câteva luni de la prima doză – sunt câteva dintre efectele celui mai periculos drog din lume, care înspăimântă Europa şi SUA.

Dezomorfina, cunoscută şi cu denumirea de „krokodil”, are efecte secundare mult mai devastatoare pentru organism decât heroina. Pielea dependenţilor devine solzoasă, iar carnea intră în putrefacţie şi emană un miros puternic de cadavru.
 
Drogul arde organismul din interior spre exterior, afectează grav capacitatea cerebrală, duce la apariţia cangrenelor (amputările membrelor sunt frecvente), iar consumatorii mor, în mod invariabil, după cel mult doi ani de la debutul consumului, ceea ce face tratamentul de dezintoxicare aproape imposibil de urmat.
Mulţi dintre consumatorii de dezomorfină au murit după prima doză. Cei care nu mor după primele doze arată precum actorii din filmele cu zombie.
Pe alocuri, carnea dispare de pe oase, iar rănile deschise se infectează inevitabil.Krokodil-ul are ca ingredient principal codeina, un analgezic foarte popular, care nu este toxic, dacă este consumat fără să fie amestecat cu alte substanţe. Pentru a obţine krokodil, dependenţii de droguri amestecă analgezicul cu diverse substante pe care le pot obtine usor. Krokodil-ul este unul dintre cele mai nocive droguri create vreodată şi este utilizat ca un substitut pentru heroină, deoarece are efecte similare, însă mult mai puternice, şi este de trei ori mai ieftin decât „concurenţa”.
 
Isterie în SUA şi Europa
 
Consumul de dezomorfină preparată în casă a fost raportat pentru prima oară în Siberia, în 2002, şi s-a răspândit, rapid, în întreaga Rusie şi în fostele republici sovietice din estul Europei.
Specialiştii americani au intrat în panică, după ce au fost depistate câteva cazuri de tineri care şi-au injectat krokodil în vene. Arizona, Illinois şi chiar câteva cluburi de noapte la modă din Manhattan sunt ţintele dealerilor celui mai periculos drog care a patruns, vreodată, pe teritoriul american.
La mijlocul lunii octombrie, presa britanică scria despre primele două cazuri dovedite de consumatori de krokodil în SUA. Surorile Amber şi Angie Neitzel au declarat că n-au ştiut că au consumat Krokodil, ci heroină ieftină, deoarece efectele pe termen scurt au fost similare.
Directorul unui centru medical din Illinois, Dr. Abhin Singla, a declarat, pentru publicaţia The Times Weekly, că utilizarea drogului reprezintă „o metodă groaznică de a te îmbolnăvi. Mirosul de carne intrată în putrefacţie se răspândeşte în toate încăperile. Tratamentul intensiv şi grefele de piele sunt absolut necesare, însă, de multe ori, nu sunt suficiente pentru a salva membrele sau vieţile oamenilor”.
Krokodil-ul se poate găsi, în prezent, şi în Germania. Conform Daily Mail, câteva persoane şi-au pierdut, deja, viaţa din cauza drogului, ceea ce a determinat agenţia naţională anti-drog din Cehia să demareze o amplă campanie de informare a dependenţilor de droguri cu privire la efectele letale ale dezomorfinei asupra organismului. Conform revistei Vice, nici Norvegia nu pare ocolită de unul dintre cele mai ieftine şi, probabil, cel mai letal drog din lume.În 2011, moartea unui cetăţean polonez din cauza dezomorfinei a alertat aturorităţile, iar utilizarea Krokodil-ului a fost raportată în rândul emigranţilor ruşi din mai multe ţări occidentale.
 
Krokodil-ul nu a ajuns în România
 
Deşi în presa din România au apărut zvonuri conform cărora krokodil-ul a ajuns şi la îndemâna consumatorilor români de droguri, preşedintele Asociaţiei de Luptă Antidrog AMA, Mihai Curelea, a declarat, pentru „România liberă”, că dezomorfina nu a fost produsă, încă, în ţara noastră. „În România nu sunt cazuri. Consumatorii de droguri au preferat etnobotanicele, mult mai ieftine şi la îndemână. Şi despre drogul violului (GHB sau acidul gamma hydrobutyric, n.r.) s-a scris că ar fi apărut în România, însă cazurile au fost foarte rare şi până la urmă nedovedite”, a declarat Mihai Curelea.
În România, drogul bogaţilor este cocaina, în timp ce etnobotanicele continuă să fie drogul celor săraci, este de părere preşedintele Asociaţiei AMA, care nu neagă faptul că dezomorfina ar putea să apară şi în România, însă şansele sunt destul de mici, mai ales datorită faptului că analgezicul codeină nu poate fi achiziţionat după bunul plac din farmacii, aşa cum se întâmplă în Rusia.

Citeste mai departe

Comentarii